Piltuudis: mutid tegelevad kuivendustööga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mutimullahunnikud Taebla kooli lähistel. Foto: Urmas Lauri

Taebla kooli juures asuv mutimullahunnikute väli on täis värskelt maapinnale pressitud mullakuhilaid. „Mutil on tööd läbi aasta väga palju,” tunnustas zooloog Aleksei Turovski.

„See on täiesti normaalne. Mutid tegelevad praegu kuivendustööga,” ütles Turovski. Hariliku muti (Talpa europaea) elamu on Turosvki sõnul tohutu suur ehitis, mitmekümmend ruutmeetrit ja mitmel korrusel. „Vihma on palju sadanud, mutikäigud – aga neid on sadu ja sadu meetreid iga muti kohta – on vettinud, kanalite seinad on hakanud varisema, pudenenud muld tuleb maapinnale paisata,” selgitas Turovski.

„Ega need hunnikud pole mutile uksed, need on ventilatsiooni- ja kuivendussüsteemi avad. Ja mutt on ju meisterkuivendaja!” rääkis zooloog. „Tubli mutt! Töötab vastavalt oludele. Ta on professionaalne kaevur.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments