0

Lääneranna valla õpilased joonistasid tervist

4-6.klasside joonsitusvõistluse võitja Helena Caroly Kukispuu Kõmsi koolist. Foto- Ülle Türner
1-3.klasside joonistusvõistluse võitja Katriin-Mariin Aaspere Virtsu koolist. Foto- Heli Allvee

Lääneranna valla koolides korarldatud terviseteemalise joonistusvõistluse paremad olid noorematest Katriin-Mariin Aaspere ja vanematest Helna-Caroly Kukispuu. Osales 42 õpilast neljast koolist.

“Tervis minu heaolu” oli teema, millest tuli lastel oma töödes lähtuda. Õpilased pidid oma mõtted, mis nende meelest tervis on, läbi pliiatsi paberile panema. Huvitavaid, sügavamõttelisi, sisutihedaid ja ka kunstiliselt väga ilusaid töid laekus kokku 42. Osalesid õpilased Lihula, Virtsu, Kõmsi ja Metsküla koolist. 

Märkimist väärib, et kõik lapsed, kes joonistusvõistlusel osalesid teevad kaasa mõne spordiala treeningutel. Seega on tervise esimese aluspõhja, ehk siis liikumisega nad väga otseselt seotud. Seda oli näha ka töödest.

Palju oli pilte, kus lapsed näitasid, et tervis on otsene sporditegemine, samas ka lihtsalt õues viibimine, mängimine, sõpradega värskes õhus viibimine. Nii mõnigi noor joonistas pildi, millel oli magav laps. Läbi selle toonitasid piltide autorid puhkuse ja hea une tähtsust. Mitmed lapsed joonistasid saunaskäiku. Seega olid tee terviseni leidnud lapsed mitmeid häid tegevusi joonistades.

Arvestust peeti kahes vanusegrupis. Lapsed 1.-3.klassini ja 4.-6.klassini.

Kõik tööd olid väga ilusad ja sõnum, mis nendega edasi anti samuti väga täpne. Žürii, mis koosnes kehalise kasvatuse õpetajatest, klassiõpetajatest, koolijuhist, õpilastest ja lapsevanemast olid raske valiku ees. Võrdseid töid oli väga palju.

Nooremas vanuseastmes kuulutati lõpuks võitjaks Virtsu kooli õpilase Katriin-Mariin Aaspere joonistus. Autor oli läbi oma pildi näidanud last värskes õhus liikumas. Esikolmikusse mahtusid veel Kõmsi algkooli lapsed Jakob Mängel ja Meribel Vendel. Nende joonistustel tegid lapsed hoogsalt sporti.

Vanemas vanuseastmes läks kaksikvõit Kõmsi algkooli. Helna-Caroly Kukispuu võidutöö oli nii kunstiliselt, kui sõnumi poolest väga ilus ja lööv. Võitja tõi välja treeningu ja õige toitumise tähtsa vahekorra. Teise koha omanik Kai Urb oli joonistuse rikastanud paljude erinevate sõnumitega tervise kohta. Kolmanda koha võitis Pirgit Järva, Virtsu koolist. Ka tema joonistusel oli rõhk värskes õhus liikumisel.

Parematele pani Eesti jalgpalli liit välja Jari Litmaneni elulooraamatud ja joogipudelid. Kõik osalejad said aga meened Eesti koolispordi liidult ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubilt.

4-6.klasside joonsitusvõistluse võitja Helena Caroly Kukispuu Kõmsi koolist. Foto- Ülle Türner
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz