Mart Helme vabandama ei hakka, ähvardab valitsuse lagunemisega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula

Riigikogus koguneb koalitsiooninõukogu. Sinna minnes sõnas Mart Helme ajakirjanikele, et on tõenäoline, et valitsus laguneb, vahendas Delfi.

“Ma ei vabanda kellegi ees,” rõhutas ta. “Mul on soomlastele öelda, et ma hindan nende panust Vabadussõtta, hindan nende heaoluriiki ja nii edasi,” jätkas ta.

Helme lisas, et valitsus vastutab ja ka tema vastutab. “Aga ma ei vabanda. Väga tõenäoline on, et valitsus laguneb.”

Eilses raadiosaates “Räägime asjast” kritiseeris siseminister Helme teravalt Soome uut peaministrit Sanna Marinit ning viitas, et punased tahavad üldse Soome riiki likvideerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Metsast
4 aastat tagasi

Me peame puhastuma, Eesti rahvas. Räägime Põhjamaast, aga käitume teisiti. See on mul südamel. Kõigil meil on omad mõtted ja arusaamised asjadest, aga kiidame takka kurjust ja õelust. See ei lähe ju.

misasja
4 aastat tagasi
Reply to  Metsast

Kes see põhjamaa moodi tahab teil olla!? Miks ei või enda moodi olla?

Mati
4 aastat tagasi

Ma nõkutan siin pead, lugedes, kuidas üks mees, või on ta naine, kirjutab siin allpool vaenlasest. Jah, eks Martpoiss on ju tõesti öelnud, et Reformarid vihkavad neid (kas ta lausa rääkis 300000 inimesest), visanud nõnda õli tulle, kahjuks on selline retoorika tema ja nende poliitika tegemise arsenalis. See on see nn trumpism. Ja nüüd ka meitel Maarjamaal. Aga on see siis õige? Ei ole ju. Seepärast ei maksa ja ei tohi selliseid sõnu kasutada.

Mees
4 aastat tagasi

Head sõbrad, velled, eestlased ja muidu …lased! Ise naeran siin praegu oma sellise pöördumise üle, aga tahtsin lihtsalt, ja samas tõsiselt, öelda, et minu karikas on nüüd täis – pole mul mingit lugupidamist, kahjuks, käsi südamele pannes, ei meie peaministri ega ammugi mitte Mart Helme vastu. Kuhu me oleme küll jõudnud? Hääd Jõulu sulle, armas Eesti!

Ekre valija
4 aastat tagasi

Jöudu ja jaksu hr. Mart Helmele! Paljud siin kirjutavad, et ta on rumal ja seniilne jms. Mina kaldun arvama, et ta teab täpselt mida ta teeb ja teda tuleb usaldada ning toetada, sest vaenlane on tugev ja tark! Pea vastu Mart!

Prilliraam
4 aastat tagasi

Soovitan saade järgkuulata. Huvitav kuulamine. Seal kolm endast väga “lugupidavat tegelast” jagavad kõigile. Lollid prantslased, rumalad itaalased, osakamatud inglased. Lõpuks suures hoos lajatati ka soomlastele. Tuleb tunnistada, kui need “targad” poliitikud miskit kasulikku üritaks Eesti jaoks teha, siis tulemust ma natuke kardan. Praegu meenutab tegevus kõrtsikaklust.

mida
4 aastat tagasi
Reply to  Prilliraam

Soovitan järelkuulake saateid nagu olukorrast riigis jne. Ka kõik muud on rumalad peale ühtemoodi maailmavaate. Aus mäng, kas pole!?

Ilmselt
4 aastat tagasi
Reply to  Prilliraam

ei saa köik toimuvast aru.

kodanik 66
4 aastat tagasi

Täiesti jabur valitsus, ei suuda ühest seniilsest vanamehest lahti saada.

Ats
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik 66

Ma ei saa aru, kas ta ütles midagi valesti!? Te pole nähtavasti Soome eluoluga kursis.

Leenu
4 aastat tagasi

…..aga meite siseminister oli kunagi viletsavõitu laulja.

Liberaalide
4 aastat tagasi

jämm.

Tarmula
4 aastat tagasi

Vabandas siiski ja valitsus toimib.

keeleteadlane
4 aastat tagasi

Ratas loobub peaministri kohast? Ärme oleme nii naiivsed!