Hoonele kasutusloa taotlemata jätmine omanikele trahvi kaasa ei too

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Tarmula
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Tarmula

Alates uuest aastast peavad kõik ehitised olema ehitisregistris ja omavalitsused hakkavad neid andmeid korrastama. Nii omavalitsused kui ka majandusministeerium kinnitasid, et omanikel soovitatakse taotleda hoonele kasutusluba, kuid selle puudumisel ei hakata kedagi trahvima, nagu levib ekslik informatsioon, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Ehitusseaduse- ja planeerimisseaduse rakendamise seadus näeb ette, et ehitisregistri andmed korrastatakse tuleva aasta 1. jaanuariks, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Riik on kohalikele omavalitsustele tulnud appi. Me oleme ära määratlenud ehitiste alused pinnad ja samuti koordinaadid, mis on tehtud ülelendude põhjal,” selgitas majandusministeeriumi ehitusosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.

Seaduse järgi peab iga ehitis vastama nõuetele ja seda peab tagama omanik. See tähendab, et pärast 1995. aastat ehitatud hoonetel peab olema kasutusluba. Kel seda pole, saab selle omavalitsuselt taotleda.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments