Galerii: suurõppus Orkaan lõppes täna Lihulas

Orkaan lõppes rivistusega Lihula linnusemäel. Malle-Liisa Raigla
Orkaan lõppes rivistusega Lihula linnusemäel. Malle-Liisa Raigla

Pühapäeva keskpäeval lõppes Lihula linnusemäel kaitseliidu Lääne-Eesti aasta suurim õppus Orkaan.

Reedest kestnud õppuse põhiline tegevuspaik oli Lihula lähedal, kuid Läänemaalt olid haaratud ka Palivere, Risti ja Kiltsi lennuväli.

„Isegi kui mõni ei saanud piisavalt palju päästikule vajutada, on õppus korda läinud – on oluline tunnetada seda, kuidas me oma kodu ja maad kaitseme, kuidas liigume ja kuidas kasutada kohalikke olusid,” ütles kaitseliidu ülem Riho Ühtegi.

Õppuse legendi järgi saatis naaberriik Muinir Eestisse rohelisi mehikesi ja lõpuks kuulutas välja sõja. Orkaanil mängisid vaenulikke vastaseid Läti vabatahtliku Zemessardze liikmed ja kaitseväelased Kalevi jalaväepataljonist.

„Te olete kaks ja pool päeva üksteise vastu võidelnud, nüüd oleme sõbralikult koos ühel platsil ja oleme edasi sõbrad,” ütles kaitseliidu Pärnu maleva juht Rasmus Lippur õppuse lõpetamisel osalenutele.

Risti kandis rääkisid politseinikud laupäeval inimestele evakueerimisest ning Paliveres harjutasid naiskodukaitsjad evakuatsioonipaigal toimetamist.

Malle-Liisa Raigla fotod

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments