Keskkonnaamet lükkas Kekkilä kaevandusloa tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

salajõe küla elaniku ain Urbase salvkaevu vesi on viimasel ajal hakanud paranema, aga on hirm, et uue kaevanduse rajamine võiks selle taas rikkuda. Foto: Urmas Lauri

salajõe küla elaniku ain Urbase salvkaevu vesi on viimasel ajal hakanud paranema, aga on hirm, et uue kaevanduse rajamine
võiks selle taas rikkuda. Foto: Urmas Lauri

Keskkonnaamet põhjendab keeldumist sellega, et Lääne-Nigula vallavolikogu ei olnud üle kahe aasta tagasi turbakaevanduse laiendamisega nõus.

Ühtegi teist põhjust amet ei nimeta, kuigi Salajõe piirkonna kaevud on setet täis ja kohalikud elanikud süüdistavad selles turbakaevandust. Lääne-Nigula volikogu ei nõustunud 2017. aasta märtsis kaevanduse laiendamisega, nõudes täiendavaid uuringuid, sest turba kaevandamine on rikkunud Salajõe elanike kaevuvee. Nüüd on uuringud tehtud, kuid amet toetub keeldumisel samale otsusele. Ohtu keskkonnale amet jätkuvalt ei tunnista ega näe.

Keskkonnaameti maapõuebüroo juhataja Martin Nurme selgitab keeldumisotsuses, et kohalik omavalitsus pole ametile teatanud, et nad oleks oma 2017. aastal tehtud otsust muutnud. Nurme sõnul ei ole keskkonnaametil sel juhul õigust kaevandusloa andmist isegi kaaluda.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles eile Lääne Elule, et ei ole keeldumisotsust veel lugenud ega oska seisukohta võtta. „Oleneb, mis põhjused seal on,” ütles Lõhmus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jumal
4 aastat tagasi

tänatud.

kurb
4 aastat tagasi

kui maal pole ühtki ettevõtet, pole seal ka varsti inimesi.Ja see on juba teada fakt,et meie maal elavad inimesed absoluutselt kõige vastu.

Mari
4 aastat tagasi
Reply to  kurb

Jajah,linnas hea seletada,et maakad on kõigele vastu,aga kui korteris kraanist solki voolaks?Mis laul siis oleks?

Triibik
4 aastat tagasi

See on küll hea uudis. Vähemalt on siis lootust,et ümbruskonna inimesed saavad ka tulevikus puhast vett kasutada.

Älikkek
4 aastat tagasi

See oleks veel parem Uudis kui tuleks uudis, et Kekkilä otsustab üldse siin oma äri kokku pakkida ja töötus kasvab maakonnas.

Vänt Võll
4 aastat tagasi

Väga hea uudis ! 👍Loodame,et vallavaltsus arvestab valijate murega ning seda luba kunagi ei anta.