0

Helme: aasta lõpus sünnitajate maksumure laheneb

Rahandusminister Martin Helme sõnul astuti täna samm edasi, et aasta lõpus sünnitajad saaksid maksustamise mõttes osa hüvitisest uude aastasse kanda ja ei peaks rohkem makse tasuma.

„Praegune olukord seab aasta lõpus sünnitajad rahalises plaanis halvemasse olukorda kui muul ajal sünnitanud naised. Nii ei saa see olukord kindlasti jätkuda,” ütles rahandusminister Martin Helme. „Lapse sünd toob nii või naa kaasa terve rea kulutusi ja sellel ajal ei peaks lapseootel naised pead vaevama kasvava maksukoormuse ja väheneva sissetuleku pärast.”

„Ka need naised, kes on hüvitise saanud eelmisel aastal, saavad parandada oma selle aasta tuludeklaratsiooni ja seda võimalust tagantjärele kasutada,” lisas Helme.

Esmaspäeval läbisid tulumaksuseaduse muudatused riigikogus esimese lugemise. Muudatuste tulemusena saavad aasta viimases kvartalis sünnitushüvitise saanud naised võimaluse maksustamise mõttes osa hüvitisest üle kanda järgmisesse aastasse.

Aasta lõpu tulud saavad maksustamise mõttes uude aastasse üle kanda ka lapsendamishüvitise või koondamishüvitise saajad. Nii ei vähene nende maksuvaba tulu ja nad ei pea täiendavalt tulumaksu maksma.

Näiteks kui inimene saab detsembris koondamishüvitise kahe kuu eest, võib ta maksustamise mõttes ühe kuu summa kanda üle järgmisesse aastasse. Sama kehtib ka sünnitushüvitise kohta. Selline asjade korraldus võimaldab sünnitus- ja koondamishüvitist maksustada nii, nagu neid saaks iga kuu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz