0

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi peab Tali Cupi Haapsalus

Eelmise Tali Cup turniiri võitnud Lõuna-Läänema JK meeskond. Foto erakogu

Lihulas spordihoone remondi tõttu peavad Lõuna-Läänemaa noored jalgpallurid, kes tänu soojale sügisele on seni saanud harjutada õuetingimustes, oma iga-aastase Tali Cupi maha Haapsalus.

Kõige nooremad alustavad oma turniire 12. detsembril uue Lõuna-Läänemaa noorte karikavõistluste I etapiga Kõmsil.

Viis päeva varem panevad sel talvel esimest korda palli siseturniiril mängu aga klubi vanemate gruppide jalgpallurid. Taas on tulemas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi iga-aastane Tali Cup.

Kui traditsiooniliselt on talve esimene klubi turniir toimunud Lihula Gümnaasiumi spordihoones, siis nüüd on Lihula vana spordihoone lammutatud ja uus kerkib ning sellega seoses korraldab Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi kõik oma 2019/2020 talve saaliturniirid ja perepäevad teistes spordihoonetes.

Kui nooremad saavad madistada oma piirkonna Vatla, Kõmsi ja Virtsu spordihoonetes, siis vanemate poiste turniiride tarbeks on vaja juba suuremat väljakut ja loomulikult ka jalgpalliväravaid.

Pärnu Spordihoonesse jalgpalli üldse ei lubata ja saalitingimustes saab suvepealinnas mängida ainult Raeküla kooli ja Ülejõekooli võimlates. Kuna Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi on veel värske Pärnumaa spordiklubi ja nimetatud koolidega sporditutvus puudub, lõi klubi talveks käed Haapsalu linna spordibaasidega.

Esimene klubi korraldatud saalijalgpalliturniir peetakse Haapsalu Wiedemanni Spordihoones 7.detsembril. Tegemist ongi järjekorras juba IV Tali Cup saaliturniiriga, kus nagu ikka võistleb ühel päeval kaks eri vanusegruppi.

Selle aasta Tali Cupil astuvad võistlustulle 2006. ja 2008. aastatel sündinud jalgpallurid. Hommikul kell 9 pannakse pall mängu vanemate poiste turniiril ja kl 14 saab alguse nooremate poiste turniir. Mõlemas vanusegrupis lubatakse turniirile kaheksa võistkonda. Kokku peaks turniiril kaasa lööma üle 150 noorsportlase.

Igal aastal on nimetatud jalgpalliturniir Eesti klubide hulgas väga populaarne. Ka sellel aastal täitusid vanusegrupid kiiresti, kiiremini kui kunagi varem, juba nelja päeva jooksul peale juhendite väljasaatmist. Haapsalus saab mängimas näha Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi, Läänemaa jalgpalliklubi, Pärnu JK Vaprus, Vasalemma JK, Raplamaa JK Märjamaa, Pakri SK jt klubide noortevõistkondi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz