Diplomitöö: talisuplus kogub populaarsust

Talisuplejad tähistasid vabariigi aastapäeva pidulauaga jääaugu ääres. Foto: Malle-Liisa Raigla
Möödunud aastal tähistasid talisuplejad vabariigi aastapäeva pidulauaga jääaugu ääres. Pildil Kertu Kaljuveer. Foto: Malle-Liisa Raigla

Taliujuja Sille Simson kirjutas Haapsalu kolledži lõputöö talisuplejatest ning leidis, et see spordiliik muutub iga aastaga aina menukamaks.

Simson uuris oma diplomitöös talisuplejate motivatsiooni ja hinnangut tervisele. Tema uurimuses vastas küsitlusele 437 talisuplejat, kellest 200 olid värsked alustajad. Seega on uuringu kohaselt uusi talisuplejaid peaaegu pool nendest, kes suplevad juba mitmendat hooaega. „Igal juhul saab järeldada, et talisuplus on kasvav trend,“ ütles Simson.

„Vesi oli väga külm, aga need emotsioonid olid nii laes, et ma ei jõudnud detaile tähelegi panna,“ rääkis oma esimesest talisuplusest neli aastat tagasi Haapsalu talisuplejate eestvedaja Kertu Kaljuveer Delfile.

Kaljuveer alustas suplemisega varakevadel, kui jää kattis veel Haapsalu Väikest viiki ja vesi oli 0–2 kraadi. „Läksin sups vette, tegin kohapeal ühe tiiru ja kohe välja tagasi,“ lisas ta. Talisuplusega alustas Kaljuveer seetõttu, et tahtis ennast proovile panna.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ivo trukiinov
4 aastat tagasi

Kus saksad kured ja luiged pn?