0

Läänemaale sattusid linnuharuldused

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kõnnuõgija. Tarvo Valker

Oktoobri keskel märkas ornitoloog Margus Ellermaa Rooslepa külas kõnnuõgijat, keda oli Eestis seni nähtud vaid kolm korda.

Läänemaale pole Aasias elutsev kõnnuõgija varem sattunud ja kogu Euroopaski on ta üliharuldane eksikülaline. „Eestis on kõnnuõgijat varem nähtud Pärnumaal Kablis, Saaremaal ja Hiiumaal,” ütles ornitoloog Tarvo Valker. Esimene kõnnuõgija rõngastati Eestis 2001. aastal Kabli linnujaamas.

Teist haruldust – mägikiuru – nägi Riguldis linnuvaatleja Juho Könönen. Ka mägikiuru oli varem nähtud Eestis vaid kolm korda, esimest korda aastal 2009 Tallinnas Kopli lahe kaldal, hiljem Pärnus ja Sõrves.

Mägikiur pesitseb Lõuna- ja Lääne-Euroopa mägistel aladel. Valkeri sõnul satuvad eksikülalised meile uusi alasid avastavate maailmaränduritena. „Aga eks ka ilmal ja tuultel ole oma osa,” ütles Valker.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz