Haapsalu linnus ja Rannarootsi muuseum said muinsuskaitseametilt kiita

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri
Uue kuue saanud Haapsalu piiskopilinust pidas muinsuskaitseamet hästi restaureeritud mälestiseks. Foto Urmas Lauri

Muinsuskaitseamet tõstis tänavu hästi restaureeritud mälestistena esile Haapsalu piiskopilinnust ja Rannarootsi muuseumile kuuluvat Korsi talu riideaita Ruhnus.

Hästi restaureeritud mälestiste kategoorias tunnustati kümmet mälestist. Põhjaliku restaureerimise läbi teinud Haapsalu piiskopilinnuse puhul tõsteti esile seda, et endine varemete park on leidlikult uue hingamise leidnud. Keerulise objekti projekteeris AB KAOS, ehitas AS Restor ja projekti juhtis Kaire Tooming.

Rannarootsi muuseum hallata olevas Korsi talus asendati riideaida taastamisel kahjustatud palgid ja hoone sai algsetele konstruktsioonidele uue roogkatuse. Muinsuskaitseamet tõstis esile seda, et restaureerimistööde käigus säilitati rohkem algupärast materjali kui muinsuskaitse eritingimused ja projekt tegelikult ette nägi. Samuti on tehtud tööde kvaliteet eeskujulik.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments