Täna algab kaasava eelarve hääletus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tee linnavalitsusse on aastakümnetega auklikuks ja konarlikuks muutunud. Arvo Tarmula

Tee linnavalitsusse on aastakümnetega auklikuks ja konarlikuks muutunud. Arvo Tarmula

Rahvahääletusele jõuab veidi üle poole järgmise aasta kaasava eelarve jaoks tehtud ettepanekutest, nende hulgas ka linnaeelarveliste asutuste omad. Purskkaevu Väiksel viigil Haapsalu linn esialgu veel ei saa.

Haapsalu linnavalitsuse erikomisjon, mis hindas 2020. aasta kaasava eelarve ettepanekuid, istus koos sel esmaspäeval. Komisjoni kuulusid linnapea Urmas Sukles, aselinnapead Innar Mäesalu, Liina Põld ja Helen Rammu, linnakeskkonnaspetsialist Ailar Ladva, majandus- ja taristunõunik Sirli Vaksmann, volikogu rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ja kommunaalkomisjoni esimees Lauri Väli.

Ettepanekuid hinnati lähtuvalt viiest kriteeriumist: vajalikkus ja olulisus Haapsalu linnale; teostatavus eelarveaasta jooksul; jätkusuutlikkus; kulutuste põhjendatus ja eelarve läbipaistvus ja teostaja varasem edukus sarnaste ettepanekute elluviimisel.

Kokku oli laual 18 ettepanekut ehk ühe võrra rohkem kui Haapsalu linna kodulehel kirjas. „Üks ettepanek, mille esitas Tiit Moor Jaama oja äärse jalgraja äärde valgustuse paigaldamiseks, ei jõudnud linna kodulehele. See saabus ettepanekute esitamise viimasel päeval e-kirjaga,“ selgitas linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments