Sauna Cupil mängivad kaks maailma paremat naiskonda

Möödunudaastane Sauna Cup. Foto: Urmas Lauri

Reedest pühapäevani toimub Haapsalus 20. korda korvpallivõistlus Sauna Cup, mis toob Haapsallu kaks maailma paremat naiskonda.

Naiskondade turniirile on registreerinud augustis Espoos maailmameistriks tulnud O.S.K Tallinnast ja viimasele kahe punktiga alla jäänud Riia võistkond Avantis. Sauna Cupi korraldaja Rudolf Lumiste ütles, et nägi augustis seda võistlust. „Väga kihvt mäng oli,” meenutas Lumiste.

Samasuguseid võistluseid loodab ta ka Haapsalus näha. Lumiste sõnul on tugevaid mängijaid igas võistkonnas. Mängima tulevad nii Eesti koondise liikmed, ärimehed kui ka poliitikud. Haapsalu meeskonna hulgas mängib ka linnapea Urmas Sukles. „Ta on tubli spordihuviline, eriti korvpalli,” ütles Lumiste.

Meeste arvestuses osalevad maailmameistrivõistlustel hõbedale tulnud Mooste Mõisa ja neljandaks tulnud Kontsertlavade meeskond.Vanemas vanusegrupis pakuvad meie Est-Transile konkurentsi MM seitsmes Wombat ning alati tugevad lätlased ja leedukad. „Läheb kõvaks punnitamiseks, ega siin nalja ei ole,” ütles Lumiste.

Kolme päeva jooksul mängib üle 40 võistkonna ligi sada mängu. Mängud algavad kell 10 hommikul ja lõppevad kell 19. Korraga mängitakse neljal väljakul nii Lihula maantee kui ka Wiedemanni spordihoones. Haapsalu võistlema tullakse nii Eestist, Lätist, Leedust kui ka Venemaalt Peterburist, kust on mängima tulemas kaks võistkonda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments