Murdunud saarepuus pesitses mesilassülem

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula meepuu. Foto: Ivar Lepp
Lihula meepuu. Foto: Ivar Lepp

Teisipäevane tugev tuul murdis Lihula kultuurimaja taga maha kunagise mõisaallee vana saare ühe haru. “Murdunud puuharust tuli välja meeladu,” kirjutas Lääne maleva kaitseliitlane Ivar Lepp Facebooki rühma Meie Lihula seinale postitatud sissekandes.

Murdunud puuharu sisemusest on näha mesilaskärjed. “Avatud osa on kärgi täis. Ma ei oska öelda, kui suur see meekogus seal olla võiks, sest eriti lähedale ma ei länud, mesilased tiirutasid ringi,” ütles Lepp. ”Läksin mööda, ei torkinud.”

Kullamaal Ubasalu külas toimetava mesiniku Andres Tamla hinnangul on tegemist täiesti tavaliste meemesilastega. “Ilmselt on lähedalasuvast mesilast sülem plehku pannud,” ütles Tamla. See, et mesilased puuõõntes pesitsevad, olevat üsna tavaline. Seda, kas sülem oleks puu säilimise korral Lihulas talve üle elanud, on Tamla sõnul raske prognoosida.

Vana saare murdunud harus pesitses mesilassõlem. Foto: Ivar Lepp

Seda, et mesilassülemid endale uue elupaiga väljasapool mesilat leiavad, olevat Tamla sõnul tavaline.

“Ikka tuleb ette,” nendis mesinik. “Minul endal oli põnev juhtum, kus mesilased kolisid aida räästa all olnud tammepuust õllevaati. Üks sülem leidis, et see on neile kõige vägevam kodu, kuigi mesilas olid tühjad tarud nende jaoks ootamas.”

Fotod: Andres Tamla

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments