Vana kalmistu vanim hauatähis sai korda

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kivirestauraator Paul Uibopuu restaureeris Haapsalu linnavalitsuse tellimusel Haapsalu vana kalmistu vanima, Anna Margaretha von Ungern-Sternbergi hauatähise.

Anna Margaretha von Ungern-Sternberg (15.06.1752-12.04.1803, sündinud von Drummond) oli tuntud baltisaksa kunstniku Karl Emanuel von Ungern-Sternbergi ema. Haapsalu linnavalitsuse arendusspetsialisti Ülla Parase sõnul võib hauatähiselt lugeda, et selle on oma kätega loonud kadunu lesk, Paslepa mõisnik, vabahärra Christian Renatus von Ungern-Sternberg 1804. aastal.

Nelja põlispuu vahel asuv hauatähis oli Parase sõnul tugevalt sammaldunud, pooleldi maa sisse mattunud ja selle tipp oli murdunud. Muidu oli hauatähis tervikuna säilinud ja Uibopuu taastas ka murdunud tipu.

Lisaks vanimale hauatähisele on Uibopuu taastanud Haapsalu kunagise linnapea Carl Gustav Mirsalise ja varalahkunud Constantin von Baranoffi hauatähised.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tore
4 aastat tagasi

kui saakski kõik kivid taastada….kui palju on nendes ajalugu ja huvitavaid saatusi…