Vandaalid lõhkusid vanal kalmistul hauatähiseid

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Haapsalu vanal kalmistul lõhkusid vandaalid kümmekond hauatähist.

Suurema osa hauatähistest olid vandaalid lihtsalt pikali lükanud, kuid kaks hauatähist oli ära lõhutud. „Püsti panemine ei ole kallis, aga need kaks risti, mis olid lõhutud, nende hinda me alles küsime,” ütles Haapsalu linnavalitsuse arenguspetsialist Ülla Paras.

Paras ütles, et üks ümber lükatud hauatähis oli nii suur, et selle paigalt saamiseks oli ilmselt vaja mitut inimest.

„Meie omalt poolt fikseerisime ja saatsime politseile,” ütles Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps.

Paras lisas, et igal aastal, kui saabub pimedam aeg, toimub vanal kalmistul suurem vandaalitsemine. Ta ütles, et politsei on teinud ettepaneku kalmistu valgustada. „Üldjuhul kalmistuid ei valgustata,” ütles Paras.

Eile õhtul tõstsid Granito OÜ ja Haapsalu Linnahoolduse töömehed tagasi ümber lükatud hauatähised. Kui politsei saab vandaalitsejad kätte, ootab neid parandustööde arve.

Fotod: Ülla Paras

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
4 aastat tagasi

Miks seal turvamehi pole?

Märkamine ja tegelikkus
4 aastat tagasi

Õigusriik ja las pätid mõllavad

Keeletädi
4 aastat tagasi

Ai-ai, miks nii koledad kokku ja lahku kirjutamise vead siin artiklis?

Hariduss
4 aastat tagasi
Reply to  Keeletädi

lääne Elu ajakirjaniku pole algkoolist kaugemale saanud

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Siin pole imestada midagi sest paljudes meie sõbralikes riikides nagu Poola,Ukraina jne.toimub sama ja veel hullem on tantsimine haudadel ja selfide tegemine ! St.on veel arenguruumi !
Kui päti kätte saad ja füüsiliselt natuke noomid oled kohe kindel poiss pogris.Niipalju siis üleskutsest sekkuge ja peatage kurikaelad !
Kes teab kedagi kes teaks kedagi kes on näinud viimasel kümnendil Haapsalus jalgsi politseipatrulli ?

Kägu
4 aastat tagasi

Loomulikult peab politseiga nõus olema,sada laternat lisama ja raha rohkem põletama. Selle asemel, et eravärvides patrullida. Kuigi ega sellel patrullimisel mõtet pole – erti Haapsalu kohus laseb pätid ju lahti ja paneb hoopis politseiniku kinni, nagu seda jaaksoo politsenik Luigega,kes lõhkujad kätte sai,tegi. 😖

Gggg
4 aastat tagasi
Reply to  Kägu

Hr Kägu, mulle tundub et sa ei tea selle teema kohta ikka mitte s*ttagi. Mitte ükski politsei ametnik ei tohi alaealist jalaga näkku taguda või öelda et uputab ta karjääri ära.

Kägu
4 aastat tagasi
Reply to  Gggg

Keegi pole neid kaake jalaga ega rusikaga löönud- jooksevad ja laamendavad siiani linnavahel. Enne kui Luik nad kinni võttis, loopisid mööduvaid autosid kivide ja lumepallidega. Ka minu oma. Ja vähemalt jõugujuht ei tööta ega õpi- tunnen neid isiklikult.