Kohus võttis politsei eest põgenenud noormehe kaheks kuuks vahi alla

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaader politseiauto politseiauto pardakaamera videost. Foto PPA

Kohus otsustas reedel võtta neljapäeva hilisõhtul politsei eest põgenenud 18aastase noormehe kaheks kuuks vahi alla.

„Noormees tabati autoroolist juhtimisõiguseta neljandat korda, seega ei saa rääkida juhuslikust kuriteost,“ ütles prokurör Marelle Ulla.

Ulla sõnul on noormehe puhul tegemist teadliku korduva käitumismustriga, mis ohustab nii kaasliiklejaid kui teda ennast. „Sellega on roolist kõrvaldatud nooruk avaldanud ilmselget lugupidamatust juba kohaldatud karistuse ning kehtiva õiguskorra suhtes,” ütles prokurör.

Ulla lisas, et kõike seda arvesse võttes kujutab noormees ühiskonnale vabadusse jäädes ohtu ning tema vahistamine on vältimatult vajalik.

Kahtlase sõidustiiliga politsei tähelepanu äratanud 18aastane noormees eiras neljapäeval kella 23 paiku Uuemõisas politsei peatumismärguannet ja üritas selle asemel politsei eest põgeneda. 40 minuti jooksul ajas politseipatrull noormehe juhitud Audit taga, tulistades ka korduvalt hoiatuslaske nii õhku kui põgeneva auto suunas. Põgeneja peatus lõpuks vahetult enne Nõva küla.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments