Risti veetorni pilet maksab kaks eurot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Risti raudteejaama veetorn. Foto: Urmas Lauri
Risti raudteejaama veetorn. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavalitsus otsustas, et edaspidi saab Risti renoveeritud veetorni külastada kaheeurose piletiga.

Lääne-Nigula valla arendusnõuniku Raina Jeebergi sõnul veetorni siiski pidevalt avatud ei ole, vaid seda saab külastada vallavalitsusega kokku leppides.

Jeeberg lisas, et edaspidi võib vald otsida veetornile haldaja: „Sel aastal on hooaeg juba läbi, aga mõtleme haldaja leidmisele.” Jeeberg ütles, et ilmselt ei saa ka tulevikus veetorn olema pidevalt avatud, vaid külastus tuleb enne kokku leppida.

Huvilistel on aga esimene võimalus torni külastada tuleval pühapäeval, 28. septembril mil maal elamise päeva puhul on Ristil muidki ettevõtmisi.

Risti veetornis saab mööd keerdtreppi ronida veereservuaari juurde, esimesel korrusel on aga välja pandud 20. sajandi alguse tööriistu ning tornis on näitus jaamahoonetest.

Risti raudtee juurde kuuluv veetorn korrastati mullu Eesti-Läti tööstuspärandi taaselustamise ja turismi arendamise programmi abil.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments