Läänemaa kergejõustikuklubi tõi Pärnumaa meistrivõistlustelt 17 medalit

Läänemaa kergejõustikuklubi edukaim sportlane Janne-Ly Siimon Pärnumaa meistrivõistlustel. Maria Reks
Läänemaa kergejõustikuklubi edukaim sportlane Janne-Ly Siimon Pärnumaa meistrivõistlustel. Maria Reks

Laupäeval toimusid Kilingi-Nõmmel Pärnumaa 2019. aasta lahtised kergejõustiku meistrivõistlused.

Sügisene Kilingi-Nõmme meelitab kergejõustiklasi lisaks üksikalade võistlusele ka kohaliku mitmevõistlusega. Pärnumaa meistrid selgusid U16, U18, naiste, meeste ja veteranide vanuserühmades.

Pärnumaa lahtistest kergejõustiku meistrivõistlustest võtsid edukalt osa Läänemaa kergejõustikuklubi sportlased. Kokku võideti 17 medalit, neist tervelt seitse olid kuldmedalivõidud. Heast küljest näitasid ennast noored, väga tublid olid ka klubi esindanud täiskasvanud sportlased.

Läänemaa kergejõustikuklubi edukaim sportlane Pärnumaa meistrivõistlustel oli naiste arvestuses kaasa teinud Janne-Ly Siimon. Ta võitis kuuelt alalt, kuus medalit. Kaks meistritiitlit võitis ta kaugushüppes ja kettaheites. Kauguses saavutas ta tulemuseks 4.01 ja ketast heitis oma hooaja parimaks 24.72. Kõrgushüppes ja kuulitõukes tulid tulemustega 1.25 ja 8.60 kaks hõbemedalit ja 100 meetri sprindis, ning odaviskes kaks pronksmedalit. Siin tulemusteks vastavalt 15.29 ja 23.90. Naistel on siis oda raskuseks 600 g, kuuli raskuseks 4kg ja ketast heidetakse 1kg heitevahendiga.

Neidude U16 vanuseklassi kettaheites tuli Pärnumaa meistriks Eliise Kolotšev. Ta heitis 0.75 kg ketast uueks isiklikuks rekordiks 28.60 ja alistas eeldatavalt paremad Pärnu kergejõustikuklubide sportlased. Liskas tõstab see tulemus noore Lihula gümnaasiumi 8.klassi õpilase sellel alal Eesti hooaja edetabelis esikümnesse.

Teinegi Lihula gümnaasiumi neiu tegi väga hea etteaste. Neidude U18 vanuserühmas võitis  Maria Reks 100 meetri jooksus pronksmedali, ajaks 14,96, heitis 1kg ketast pronksmedali vääriliselt 20,69 ja tegi elu teise tulemuse odaviskes. Siin viskas ta 500 grammist oda 32.80 ja võitis hõbemedali.

Naisveteranide heidetes tegi taaskord hea võistluse Ene Siitsmann. Kuulitõukes ja kettaheites krooniti ta Pärnumaa meistriks. Tulemused vastavalt 8.46 ja 23.44. Odaviskes tuli hõbemedal tulemusega 23.21.

Meeste 1500 meetri jooksus võitis kolmanda koha Martin Teppan, ajaks talle siin 4.45,01.
Meesveteranide arvestuses sai kolme medalivõiduga hakkama Lauri Tanner, kaks meistritiitlit tulid jooksudes. 100 meetris oli võiduaeg 12,68 ja 400 meetri jooksus 59,36. Lisaks tuli pronksine autasu kuulitõukes, tulemuseks siin 9.87.

Kõik nimetatud Läänemaa kergejõustikuklubi sportlased treenivad Lihulas. Välja arvatud Lauri Tanner, kes hoiab ennast vormis Haapsalus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments