0

Galerii: käsitöömeistrid kudusid öösel Haapsalu salli

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvo Tarmula foto

Eile hilisõhtul kogunesid Haapsalu salli meistrid Haapsalu pitsikeskusesse suurele öökudumisele. See on üks traditsioonilisi pitsipäeva ettevõtmisi, kus kudujad tulevad kokku ja koovad suveöös valget Haapsalu pitsi.

„Tavaliselt panen uksed viimase öökuduja järelt kinni kell pool kolm öösel,” ütles Haapsalu pitsikeskuse perenaine Mirje Sims.

Homme kogunevad sajad käsitöömeistrid Haapsalus suurele käsitööpeole, kus saab kudumisõpetust ja lõnga ning panna proovile oma võimeid.

Pitsipäeva selle nimetuse all korraldab Haapsalu pitsikeskus juba kaheksandat aastat. Esimest korda juhtus see 2012. aasta augustis, mil pitsi kooti Haapsalu promenaadil.

Haapsalu pitsimeitstrite suvised kokkusaamised on aga palju vanemad kui napp kaheksa aastat. 1997. aasta 16. augustil koguneti esimest korda rätipäeval, mis hiljem muutus sallipäevaks. Vahele ei ole sellest ajast peale jäänud ükski suvi – 22 aastat on augustis tuldud toast välja linlaste silme alla Haapsalu pitsi kuduma.

Haapsalu pitsikeskuse avamisest peale on pitsipäeva peetud seal ja Mihkli pargis, mis asub keskuse vastas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz