TS Laevad vedas juulis 394 000 reisijat

BNS

Rohuküla-Heltermaa liinil kasvas sõidukite arv 0,8 protsenti. Urmas Lauri

TS Laevade reisijate arv kasvas juulis aastaga 0,3 protsenti 394 411 reisijani, üle veetud sõidukite hulk kasvas aastaga 0,5 protsenti 153 406 sõidukini.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Pille Kauberi sõnul on juulikuu tavapäraselt TS Laevade kõige reisijaterohkem kuu, mil teenindatakse ligikaudu 17 protsenti kogu aasta reisijatest, teatas ettevõte.

„Ka sel aastal püstitasime juulis reisijate rekordi. Virtsu-Kuivastu liinil reisis juulis 284 700 inimest, üle viisime 110 700 sõidukit. Võrreldes 2018. aasta juuliga kasvas reisijate arv 0,9 protsendi võrra ja sõidukite arv kasvas 0,4 protsendi võrra,” märkis Kauber.

Rohuküla-Heltermaa liinil kasvas sõidukite arv 0,8 protsenti 42 700 sõidukini, reisijate arv langes aga 1,3 protsendi võrra 109 700 reisijale.

„Kogu aasta kõige reisijaterohkem päev oli 14. juuli, mil teenindasime kahe liini peale kokku 20 140 inimest. Kasv tuli eelkõige Virtsu-Kuivastu liinilt, nimelt reisis Muhu- ja Saaremaale ning tagasi mandrile 15 021 inimest. Rekordpäev Rohuküla-Heltermaa liinil oli 28. juulil 5744 reisijaga,” kirjeldas Kauber.

„Arvestades, et selle aasta juulis oli üks pühapäev vähem kui mullu ning mandril toimus laulu-ja tantsupidu, mil paljud inimesed jäid saartele tulemata, on suurepärane, et kogu juuli veomaht oli eelmisest aastast siiski pisut suurem,” lisas Kauber.

TS Laevad on käesoleva aasta seitsme kuuga teenindanud kokku 1,4 miljonit reisijat ja viinud üle 605 617 sõidukit, mida on vastavalt 5 ja 6 protsenti enam kui 2018. aasta seitsme kuuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
4 aastat tagasi

Need uued türgi laevad on päris hiirelõksud. Kas nad peavad mööda ookeane sõitma,et sellised suured 50 tonnised ninad inimeste peade kohal on ?? Kui mingi rikke tõttu see kolakas alla kukub,on surm kiire. Vanasti piisas 5 meetri pikkusest aparellist,mis ei rippunud inimeste peakohhal nagu giljotiin. 🦇