Haapsalu üürimaja ehitus lükkub edasi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Niine tänava üürimaja eskiis.

Haapsalu Linnamajanduse juht Peeter Vikman tõdes, et detailplaneeringu pall kukkus maha ajal, mil tema veel aselinnapea oli. Arvo Tarmula

Haapsallu Niine tänavale kavandatud linna üürimaja ehitusega ei saa plaanitud ajal pihta hakata, sest linnavalitsuse ametnikud jätsid vajaliku detailplaneeringu muudatuse õigel ajal algatamata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Veebel
4 aastat tagasi

Pagulas siisi ei tulegi v?

Mihkel
4 aastat tagasi
Reply to  Veebel

Pagulastele see pidigi ehitatama.

Heinz
4 aastat tagasi

Küsiks selle peale kah, et mida see linnasekretär teeb, kui ei jälgi õiguslikku poolt? Ka volikogu opositsioon on lahjaks jäänud, istuvad ja tiksuvad koalitsiooniga ühes rütmis ning loevad aega järgmiste valimisteni…

Küsimus
4 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Mina tahaks ka teada ,millega tegeleb linnasekretär?

Häbi
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Hale on vaadata seda täissöönud ametnikku . Linnavalitsusest saab kinga, et ei tule tööga toime ja nüüd õilmitseb linnamajanduses, sest sinna sobivad kõik. See on tavainimeste naeruvääristamine, kes peavad oma miinimumpalga välja teenima.

taat
4 aastat tagasi

Kui asi ainult projekteeritud maja kõrguses, mis on kõrgem detailplaneeringus määratud hoone kõrgusest , siis peaks saama projekteerimistingimuste alusel DP-d saama muuta. ei pea uut DP-d tegema, kui maja olemuslikult ei muutu ja terviklahenduse saab ellu viia

Ehitusseadustiku (EhS) § 27 lõige 3 sätestab, et sama paragrahvi lõike 1 alusel ei anta projekteerimistingimusi detailplaneeringus kehtestatud planeeringulahenduse olemuslikuks muutmiseks. Ehitusseadustiku eelnõu juurde koostatud seletuskirjas on selgitatud, et detailplaneeringu olemuslikuks muutmiseks saab pidada sellist muudatust, kus planeeringu terviklahenduse elluviimine pole enam põhimõtteliselt võimalik.

Kodanik
4 aastat tagasi

Ei õnnestu neil seal miski. Muudkui vorbitakse mingeid planeeringuid, aga miskit valmis ei tehta. Uuemõisast lubati ju Kuursaalini kergliiklustee teha ja isegi mingi mänguväljak Metsa tänava taha.

Küsimus
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kellele selline kallis üürimaja mõeldud on?. Selge, et vähekindlustatud inimesed sellist luksust endale lubada ei saa. Järelikult peab linn kompenseerima . Ons linn nii rikas, et panna miljon majasse ja siis hakata igakuuliselt inimeste üürikulusid tasuma?Miks peaksid siis tavalised väikesepalgalised või pensionärid pingutama oma piskust sissetulekust ja elama oluliselt kehvemates tingimustes.

Mihkel
4 aastat tagasi

Järelikult Haapsalu Linnaametis on liiga palju üksteist dubleerivaid ametnike (üks ei tea, mida teine teeb). Ilmselt tulevad mõned penskar-ametnikud julmalt koondada, et tööd saaks tulemuslikult ja rahulikult teha.

Oliver
4 aastat tagasi

sest linnavalitsuse ametnikud jätsid ****** õigel ajal algatamata

Kas sama ei olnud ka linnatänavate remondi kohta, kui ametnikud lihtsalt magasid maha toetuste vooru?=)

Eino B.
4 aastat tagasi

Jälle pees. Ilge jama küll kui oma junnide sisse kogu aeg astuda aga vähemalt makstakse selle eest hästi.

anna abi
4 aastat tagasi

Kas Haapsalus on viimasel ajal olnud mõni linna/riigi tellimus/töö, mis oleks saanud õigel ajal ja ilma jamadeta valmis, mitte ei meenu.

!!!
4 aastat tagasi
Reply to  anna abi

Kas kunagi millalgi keegi hakkab vastutama ka korralageduste eest Linnavalitsuses ja Linnamajanduses? Üks juht asendatakse teisega ja ainult premeeritakse. Tulge mõistusele. Millal tavainimestega nii toimitakse? Tööga hakkama ei saa aga premeeritakse .

Ära
4 aastat tagasi
Reply to  !!!

Ka mitte tegemine on juriidiliselt tegevus, ehk tegevusetus ja võib olla ongi vajalik kellegi või millegi huvides mitte midagi teha, mille eest siis premeeritakse