Loodusfilm „Tuulte tahutud maa” võitis Mehhikos parima täispika filmi auhinna

Kaader filmist „Tuulte tahutud maa”. Foto: Arvo Tarmula
Kaader filmist „Tuulte tahutud maa”. Foto: Arvo Tarmula

Joosep Matjuse loodusfilm „Tuulte tahutud maa”, mis esilinastus möödunud aastal Lihulas Matsalu loodusfilmide festivalil,  võitis parima täispika filmi auhinna Mehhikos Tulumi Maailma Keskkonnafilmi Festivalil „Tulum we” programmis.

Festival loodi eesmärgiga tõmmata Kariibi mere piirkonna inimeste tähelepanu keskkonnateemadele, kuid lisaks probleemidest rääkivatele filmidele soovivad tegijad tuua kohalikeni ka kauneid visuaalseid teoseid maailma eri paikade loodusest. „Tuulte tahutud maa” paelus Mehhiko vaatajaid oma ürgse ja puutumatu põhjamaise loodusega.

Tulumi Maailma Keskkonnafilmi Festival toimub kaks korda aastas: SOL linastused juulis ning LUNA linastused novembris. „Tuulte tahutud maa” linastus SOL programmis, mis toimus 15.-21. juulini ajaloolises maiade sadamalinnas Tulumis.

Hiljuti valiti Eesti loodusfilm „Tuulte tahutud maa” veel ka Venemaa „Barents Ecology Film Festival’i” programmi, mis toimub 22.-30. september 2019 Petrozavodski linnas, Onega järve ääres. Festivali programmi pääsemine on juba omaette suur saavutus, kuna sinna valiti kokku vaid 10 täispikka filmi.

Film valmis Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi raames.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments