Enim vaadatud EV100 dokumentaalfilm “Tuulte tahutud maa” on nüüd DVD´l

Lääne Elu

info@le.ee

Kaader filmist „Tuulte tahutus maa”. Foto: Arvo Tarmula

Suurejooneline loodusfilm „Tuulte tahutud maa“ on mitmekordselt purustanud senised dokumentaalfimide vaatajarekordid Eesti kinodes ning nüüd on film saadaval ka DVD ja Blu-ray formaadis.

Film on kinodes püsinud juba 12 nädalat. Hetkeseisuga on filmi vaatamas käinud ligi 41 000 kinokülastajat, millega mahub „Tuulte tahutud maa” 2018. aasta 15 vaadatuima filmi hulka ning on läbi aegade enim vaadatud Eesti dokumentaalfilm kinodes.

„Selline tulemus on selge märk sellest, et eestlane armastab meie kaunist loodust ja oskab kõrgelt hinnata oma kodumaa ilu, mis teeb südame soojaks ja on kindlasti suur tunnustus meie aastatepikkusele pühendumisele antud filmi juures,” tänab kõiki filmi seniseid vaatajaid režissöör Joosep Matjus.

„Filmitegijad Joosep Matjus ja Atte Henriksson panustasid kolm aastat, et jäädvustada tõeliselt erilisi hetki meid ümbritsevast ning panna Eesti loodus kinolinal särama,“ sõnas Riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli. „See on äärmiselt tänuväärne töö, kuna eestlaste side loodusega on oluline ja vajab hoidmist,“ lisas Pruuli.

„See on film, mida iga eestlane peaks nägema. Loodan, et filmis nähtud loomad ja linnud saavad inimestele tuttavamaks ning innustavad rohkem loodust märkama. Enda kodumaa loodust tundes on igaüks rikkam,” ütles režissöör Matjus.

Lisaks DVD-le on film saadaval veelgi parema pildi- ja helikvaliteediga Blu-ray formaadis, mis toob paremini esile just selle filmi pildilise ilu. Kindlasti oleks “Tuulte tahutud maa” suurepärane kingitus igale eestlasele.

Filmi produtsendid on Riho Västrik, Katri Rannastu, Atte Henriksson. Loodushelid lindistas Veljo Runnel, originaalmuusika kirjutas ansambel Eeter. Filmi tootja on WildKino.

„Tuulte tahutud maa” on Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi teine dokumentaalfilm. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments