Haapsalu noortekamp filmis kaaslase peksmist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pühapäeval hakkas meedias ringlema video, kus kaks Haapsalu noorukit peksavad kolmandat.

Videopildil on näha, kuidas kaks peksavad kolmandat, kes maas lamab. Taustahelidest kuuldub, et peksmist vaatas pealt suurem seltskond, sh kostab tüdrukute hääli. Videole jäädvustatud peksmine toimus möödunud neljapäeva õhtul.

Haapsalu politseijaoskonna noorsoopolitseiniku Tiina Mati sõnul jõudis teave peksmise kohta neile reede hommikul õpetajalt, kes nägi videot  ja kes tundis sealt ära ühe oma klassi õpilase.

Politsei võttis ühendust kannatanu, 13aastase poisi vanemaga, et juhtunus selgust saada. Kannatanu, kes oli lööjatega tuttav, selgitas politseile, et konflikt tekkis ühe tüdruku pärast. Lööjateks oli 13- ja 14aastane poiss, kes tekitasid kannatanule kergeid vigastusi.

„Meie piirkonnapolitseinikud võtavad kõigi löömises osalenud poiste vanematega ühendust, et selgitada asjaolusid ja arutada lahendusi,” ütles Matt. Ta lisas, et seltskond on politseile juba varasemast eri õigusrikkumiste tõttu tuttav.

Abiprokurör Agnes Ollema-Barndõk ütles, et kuna üks lööjatest on nüüdseks 14aastane, on juhtumi uurimiseks alustatud kriminaalmenetlus. Selle käigus selgub, milline karistus või mõjutusvahend on vägivallatsejale sobivaim. „Süüdlaste karistamise kõrval tuleb tegutseda ka selle nimel, et kõik Haapsalu lapsed tunneksid ennast edaspidi turvalisemalt,“ sõnas Ollema-Barndõk.

Mati sõnul on tegemist väga kahetsusväärse looga, kuid tuleb siiski mõista, et osa neist noortest on ka ise abivajajad. „Neid ei tohi mingil juhul tähelepanuta jätta, vaid tagada võimalused neid õigele teele suunata. Kui me seda praegu ei tee, tuleb meil suure tõenäosusega varsti tegeleda palju suuremate probleemide lahendamisega,” lisas Matt.

Noorsoopolitseiniku sõnul peaksid ka lapsevanemad oma laste tegemiste vastu suuremat huvi tundma ja olema kursis sellega, kus lapsed on ja millega tegelevad. „Olge oma laste jaoks olemas ja aidake neil leida tegevust, et oma vaba aega sisustada,” ütles Matt.  „Kutsun ka linlasi üles märkama ja teavitama. Kui näete korrarikkumisi või kahtlast tegevust, siis andke sellest teada numbril 112.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S.
5 aastat tagasi

Noored poisid läksid peikade pärast riidu , taguotsapoiste mured .

Zanders
5 aastat tagasi

Mis see möni mats noorele mehele teeb…

linnakodanik
5 aastat tagasi

Alles see oli, kui Karilaid korraldas linnaalitsuses ümarlaua. Ma ei saa aru, miks ta nüüd vaikib? Oli see ümarlaud korraldatud ainult linnukese pärast? Kurb, aga Karilaid näitab end tühikargajana, kes pole olnud suuteline ühtegi algatust korralikult lõpule viima.

vali mind, vali mind
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Eks seegi oli mõeldud enesereklaamiks. Valimised pole kaugel.

Uskumatu
5 aastat tagasi

Ja nüüdseks kannatanu haiglast väljas ja semmib jälle oma vanas kambas nagu poleks midagi juhtunudki…