Muhu väina regatt jõuab täna Haapsallu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu sadamad võõrustavad taas Muhu väina regatist osavõtjaid. Foto arhiiv

Pühapäeva õhtul näeb Haapsalu sadamais jälle sadu purjetajaid, kui siia saabuvad 62. Muhu väina regatist osavõtjaid.

Sel aastal osaleb Muhu väina regatil 135 alust, nende hulgas Haapsalu jahtklubi lipu all: Matilda 4, Ragamuffin, Black Bird, Chantal, Hilja ja Tuuslar ning Lagle III mille meeskond koosneb nii läänlastest kui ka saarlastest. Neist Lagle III ja alles eelmisel nädalal vette lastud Matilda 4 võistlevad ORC, ülejäänud ESTLYS klassis.

Regati meediasuhete juhi Piret Salmistu sõnul on tänavu osavõtjaid kümmekonna aluse võtta vähem kui kahe aasta tagusel 60. regatil, mis Haapsalust alguse sai. „Toona purjetasime Riiga välja ja sellepärast oli osavõtjate hulgas ka rohkem lätlasi,” selgitas Salmistu.

See-eest osaleb regatil 22 Venemaa alust ja idanaabrite palvel on lisatud üks võistlusklass – Open 800 –, kus selgitatakse välja Venemaa meistrid.

62. Muhu väina regatt algas 13. juulil Kärdlas ja pühapäeva, 14. juuli hommikul startisid võistlejad esimesele etapile Kärdlast Haapsallu. Salmistu sõnul võib purjetajaid sadamasse ootama hakata kella 16–17 paiku.

Suurem osa regatil võistlevatest jahtidest jääb ööbima Haapsalu sadamaisse, jagunedes Westmeri, Grand Holmi ja Veskiviigi sadama vahel. Salmistu kinnitas, et jahtide mahutamisega probleemi pole, sest ka kahe aasta tagusel rekordregatil mahuti ära. Vaid umbes 15 suuremat jahti jääb ööbima Rohukülla, sest nende süvis on Haapsallu tulekuks liiga suur.

Pühapäeva õhtul on kõik huvilised oodatud Haapsalu jahtklubisse aluseid uudistama ja kaasa elama kaldaprogrammile – muusikat teeb Laura Prits & Tom Cats. „Sadamad on avatud ja piletiraha ei küsita,” julgustas Salmistu haapsallasi.

Esmaspäeva, 15. juuli hommikul stardivad jahid Haapsalust Kuivastusse, sealt edasi Roomassaarde. Seal osaleb regatil ka president Kersti Kaljulaid, kessel aastal sõidab folkboot’ide klassis Mikk Kööseli alusel Joanna kaasa Abruka ringi.

17. juulil aga saadavad Muhu väina purjetajad Roomassaarest teele Eesti Arktika-ekspeditsiooni laeva Admiral Bellingshausen. Regati võitjad selguvad Pärnus laupäeval, 20. juulil.

Kõik etapid on jälgitavad reaalajas ka internetist, kuna jahid kannavad GPS-jälgimisseadmeid – veebileht asub aadressil http://www.sportrec.eu/?page_id=671.

Regati ajakava:

  1. juuli kl 19 regati avamine Kärdlas
  2. juuli kl 12 Kärdla–Haapsalu etapp
  3. juuli kl 11 Haapsalu– Kuivastu etapp
  4. juuli kl 10 Kuivastu–Roomassaare etapp
  5. juuli kl 11 Abruka ring
  6. juuli kl 10 Roomassaare–Pärnu etapp
  7. juuli kl 12 Pärnu lühirada
  8. juuli kl 10 Pärnu ring

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments