Pärnumaal hakkavad puudega inimesed bussis varsti tasuta sõitma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pärnumaa bussid. Foto: Urmas Saard

Pärnumaa bussid. Foto: Urmas Saard

Maanteeamet kehtestas MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse ning MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuse poolt korraldavatel maakonnaliinidel nulleurose piletihinna kõigile keskmise ja raske puudega ning puuduva töövõimega isikutele, töövõimetuspensionäridele ning sügava puudega isiku saatjale, kellel puudub seaduse alusel kehtestatud tasuta sõidu õigus.

Kinnitatud piletite hinnad kehtivad tänavu 1. augustist kuni aasta lõpuni. Kui eraldatakse jätkuvalt vastavaid vahendeid riigieelarvest, siis jäävad kinnitatud piletite hinnad kehtima ka edaspidi.

Alates 1. juulist 2018 võisid MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse ning MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuse korraldavatel maakonnaliinidel tasuta sõita isikud, kes on nooremad kui 20 eluaastat või vanemad kui 62 eluaastat. Need tingimused jäävad kehtima.

Nulleurone maakonna bussiliini pilet kehtib alates 1. juulist 2018 kõigile reisijatele Viljandimaal, Valgamaal, Võrumaal, Põlvamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Tartumaal, Ida-Virumaal, Hiiumaal, Saaremaal ja MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse poolt korraldavatel liinidel Läänemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Kui tehti tasuta ühistransport siis peaks see olema kõikides maakondades ühte moodi.Päriselus luuakse hulgaliselt erandeid nn.otsustudemokraatia nime all,sest siis on võimalus sogada vett st.maksumaksja raha kõrvaldada .

to tore see
4 aastat tagasi

nii mõnelgi töötaval inimesel on kuu lõpuks taskud tühjad….kui see tasuta transport natukenegi tema elu kergendab,siis las olla…..

tore see
4 aastat tagasi

Sellisest grupist saan ma aru, aga iga töötava inimese ja ka rikkuri tasuta sõidust ma aru saama ei hakkagi.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  tore see

No rikkurid ühistransporti ei kasuta nagunii. Pealegi eksisteerib Eestis selline nähtus nagu palgavaesus ehk käid tööl, aga raha elamiseks ei jätku. Seega on tasuta bussisõit väikelinnades ja maapiirkondades vägagi asjakohane.

Roheline
4 aastat tagasi

Niinii…. Haapsalust Lihulasse saab siis tasuta ka puudega inimene ,aga kas Haapsalu-Pärnu buss ka siis tasuta neile?

Sinine
4 aastat tagasi
Reply to  Roheline

Jutt on maakonnaliinidest, seega Haapsalu-Pärnu ja näiteks Haapsalu-Tartu ei käi sinna alla.

Roheline
4 aastat tagasi
Reply to  Sinine

Lihula on ka pärnumaa 😛