Ühistranspordikeskus hakkab korraldama eakate transporti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pärnumaa sotsiaaltransporti hakkab sügisest korraldama ühistranspordikeskus. Arvo Tarmula foto

Pärnu maakonna, sh Lääneranna valla sotsiaaltransporti hakkab sügisest korraldama Pärnu ühistranspordikeskus.

„Kui eakal või puudega inimeselon probleeme arsti juurdepääsemisega, siis  sügisest korraldame meieselle ära,” ütles Lääne Elule Pärnu ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk. Seni on korraldanud sotsiaaltransporti  vallad. Kärpuki sõnul välistab uus korraldus olukorra, mil sotsiaaltöötaja peab olema terve päeva vallast ära, kuna peab kellegi näiteks Tallinnasse haiglasse sõidutama.

Tegemist on sotsiaalministeeriumi kaheaastase pilootprojektiga, kus kohalike omavalitsuste asemel hakkavad sotsiaaltransporti korraldama ühistranspordikeskused. Peale Pärnumaa osalevad selles Saaremaa, Viljandimaa ja Põlvamaa.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
4 aastat tagasi

Saaremaa osaleb mingis pilootprojektis küll aga mitte ühistranspordikeskuste omas – Saare maakond ja Hiiu maakonnas ei korralda ühistransporti ühistranspordikeskused.