Lihula samba järelvaataja: sambale võib järgi tulla vaid peaministri allkirjaga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Johannes Tõrs Lagedil Delfi TVle intervjuud andma. Foto: ekraanitõmmis
Johannes Tõrs annab Lagedil Delfi TVle intervjuud. Foto: ekraanitõmmis

Lihula sammas kuulub Eesti vabadusvõitluse muuseumi eksponaatide sekka. Muuseumi juht Johannes Tõrs sõnas, et selle liigutamisega tagasi Lihulasse on ta nõus ainult siis, kui peaminister paneb sellele otsusele oma allkirja, vahendas Delfi.

„See on riigi häbiasi, kui seda neljandat korda solgutama hakata. Peaminister siia ta tõi, nüüd lasen ta siit ära viia vaid siis, kui peaminister paneb vastavale otsusele allkirja,” sõnas Tõrs.

Tõrs oli samal meelel ka mullu augustis, kui andis Delfile intervjuu, milles samuti tõi välja, et samba liigutamine pole hea mõte. Mees on küll vahepeal liitunud EKREga, kuid tema sõnul erakondlik kuuluvus tema arvamust sellest ei muuda.

„Need mehed tõuseks hauast välja, kui nad teaksid, milline solgutamine samba ümber käib,” jätkas ta. Tema sõnul on Lihula sammas ainus mälestusmärk neile, kes võitlesid venelaste vastu.

Lääneranna vallavolikogu esimees Arno Peksar ütles Delfile, et volikogu ei ole küsimust arutanud ega seisukohta kujundanud.

Vt ka: “EKRE tahab Lihula samba taas püsti panna

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Johannes on tubli ja aus mees,mitte nii nagu meie tänased tuulelippe meenutavad poliitikud kellele meeldib rohkem sammastega kui inimestega tegeleda.