Kaljas Hoppet sõidab Kuressaare ja Abruka vahet

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaal Spithamis enam kui 90 aastat tagasi ehitatud kahemastiline kaljas Hoppet teeb nüüd lõbusõite Kuressaare ja Abruka vahel, kirjutas Saarte Hääl.

Pärast jaanipäeva alustas kaljase peremees ja kapten Pekka Rooväli regulaarsete reisidega Abrukale. Roovälja sõnul tekkis Abruka reiside idee sellest, et üle poole inimestest, kelle käest ta küsis, kas nad on Abrukal käinud, polnud seda teinud.

Hoppet teeb reisi Kuressaarest Abrukale ja tagasi igal kolmapäeval.

Hoppet on vanim Eestis ehitatud ja seilav purjelaev. Soomes, Ahvenamaal ja Rootsis seilanud Hoppeti renoveerimist alustati 2005. aastal Soomes. 2012. aastal Haapsalus tegutsev puulaevaselts Vikan Hoppeti soomerootslaste ühingult Svenska Folkskolans Vänner ja 2015. aastal aga läks aluse omanikuõigus Schönbergile ja Indrek Raudsele.

Praegu on Hoppeti reederiks Pekka Rooväli ja mullu sügisest on aluse kodusadam Kuressaare

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments