1

Ajalooline kaljas Hoppet hakkab olema Lennusadamas

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Hoppet

Pikka aega välisvetes seilanud ajalooline kahemastiline kahvelkuunar Hoppet jääb Eestisse ja hakkab püsivalt olema Lennusadamas.

Spithami külas ehitatud purjelaev tähistab tänavu oma 91. sünnipäeva, teatas Hoppeti reeder Pekka Rooväli reedel BNS-ile. Tegemist on ainsa Eesti puulaevameistrite ehitatud ja meie rannikuvete iseärasusi silmas pidades projekteeritud purjekaga, mis tänasel päeval veel seilab.

Laev renoveeriti 2012. aastal ning on pärast pikka seilamist välisvetes naasnud lõpuks Eestisse. Tema püsisadamaks saab Lennusadam, mis tähendab, et üle pika aja saavad kaljasega tutvuda ka kohalikud huvilised.

Roovälja sõnul on plaanis purjekal korraldada nii lõbusõite, õhtusööke, konverentse kui ka haridusprogramme ja huvitegevust. „Aktiivsem tegevus algab järgmisel hooajal aprillis, kuid sügisel-talvel oleme ikka huvilistele eriüritusteks avatud,” lisas ta.

Meremuuseumi direktor Urmas Dresen avaldas heameelt selle üle, et Lennusadam on ajaloolise purjelaeva võrra rikkam: „Üks tõeline kaljas kaunistab igat sadamat, kuid iseäranis rõõmustab, et Hoppet on just meie juures ning ümbritsetud ajaloolistest muuseumilaevadest,” sõnas ta.

Dreseni sõnul on Hoppeti jõudmine uude püsisadamasse veel ühel põhjusel hästi ajastatud: „Hoppet on samuti üks sajast laevast, millest räägime Lennusadama järgmisel suurel näitusel „100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918–2018“,“ ütles ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
huviline
huviline

ja kes on hetkel selle laeva omanikud ?

wpDiscuz