9

Urmas Sukles: pean Haapsalu Linnamajanduse jagamist õigeks

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on tänu Haapsalu Linnahoolduse loomisele kulud haljastusele ja teehoiule langenud.

Sukles ei nõustu Lääne Elu väitega, et linnale kuuluva Haapsalu Linnamajanduse jagamise näol on tegemist pelgalt linnafirmade juhtimiskulude kahekordistamisega.

„Ühest firmast oleme teinud kaks firmat ning seoses Linnahoolduse tekkega oleme saavutanud paindlikkuse ja sama raha eest teha rohkem töid, sest eelnevalt ostsime enamuse haljastuse ja teedehoiu teenusest sisse väga jäikade lepingutega,“ selgitas Sukles.

Lepingute jäikus tulenes riigihangete seadusest – juba sõlmitud lepinguid muuta ei saa. Linnapea sõnul tähendas see, et maksta tuli ka töö eest, mida tegelikult ei tehtud. Näiteks oldi kohustatud maksta lume- ja libedustõrje eest lumevaestel talvedel.

Aselinnapea Peeter Vikman lisas, et jäikus tulenes riigihangete seaduse erisusest, mis puudutab munitsipaalomandis olevaid ettevõtteid.

„Haapsalu Linnahooldus loodi selle eesmärgiga, et Haapsalu linn saaks hankevabalt tellida heakorrastuse- ja haljastusteenuseid, kasutades ära riigihangete seaduse erisuse võimalust, mis tuleneb paragrahvist 14 – kui linnal on olemas endale kuuluv ettevõte, kellelt enamuse töid tellib omanik, on tegemist sisetehinguga ja hanget korraldama ei pea. Kuna Linnamajanduse AS tegevusest moodustas valdava osa kortermajade haldusteenus, siis see erisus Linnamajandusele ei rakendunud,“ selgitas Vikman, miks oli oluline luua eraldiseisev linnale kuuluv osaühing Haapsalu Linnahooldus.

Sukles ütles, et mõlemad firmad on tugevad ja hästi majandatud. „Haapsalu linnavalitsus tegutseb nende ettevõtete üldkoosolekuna ning kinnitab aastaaruanded.“

Mõlema ettevõtte eelarve ja juhatuse palgad kinnitavad vastavalt äriseadustikule nõukogud.
„Nõukogude koosseisu leppisid Haapsalu koalitsioonipartnerid kokku eelmiste valimiste järgselt ning mõlemas on keskerakonnal kaks ja reformierakonnal üks koht,“ selgitas Sukles kohtade jaotust Haapsalu Linnamajanduse ja Haapsalu Linnahoolduse nõukogus.

Haapsalu Linnahoolduse nõukogusse kuuluvad Peeter Vikman, Jaanus Karilaid ja Riho Lepp.
Haapsalu Linnamajanduse nõukogusse kuuluvad Peeter Vikman, Lauri Väli ja Riima Velbre.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hinnatõusust
Hinnatõusust

Koit Vare juhitud firma haldas minu objekti pikka aega. Ei mäletagi enam, kui kaua, aga kõik oli parimas korras. Uued mehed saatsid pakkumise, mis oli ligi 3x kõrgem. Sellest ma muidugi loobusin. Niipalju siis hinnatõusust, mida Suklese väitel olnud ei ole.

Küsiks ikka
Küsiks ikka

Palun ära võta Suklest tõena. Öeldakse, et abikaasad lähevad ka ühte nägu, kui nad pikka aega koos elanud. Nii ka Sukles ja Karilaid, mõlemad loodavad valede toele, kes neid mõlemat usuvad, kes mitte. Kurb aga, et mitteuskujad ei taha valima minna. Läheks seekord siiski valima ja lööks selleks korraks platsi puhtaks, ega asi hullemaks ikka lähe!

Sass1.
Sass1.

to Küsiks ikka – jääb siis opositsioon, keda valida, OK, hullemaks
ei lähe, aga et läheb paremaks, on vaid teoreetiliselt võimalik.
Võim ja raha rikuvad parimagi inimese. Ma arvan.

Küsiks ikka
Küsiks ikka
Sukles, räägi ikka õigust. Võta ette LE 10. aprillist 2015 ja loe lugu “Haapsalu Linnahooldust hakkab juhtima Alo Lõps”. Loe palun tähelepanelikult. Lõpsi eelistasite te seetõttu, et ta küsis kõige vähem palka, nii nagu endine Linnamajanduse AS-i juht – 1800 eurot + boonus (?) Ja kohe-kohe see number tõusis röögatult, millega ta siis nii hästi hakkama sai? Lõps väitis, et linna hooldus ja haljastus juba toimivad hästi ja tema suurem väljakutse saab olema turg. On siis turul midagi sellist tehtud, et turg täna hästi toimiks? Lammutati putkad maha, asfalteeriti läbimõtlematult kauplemise plats, värviti ka enne valimisi piirdeaed (oleks võinud ikka… Loe rohkem »
juss
juss

Merle?

Küsiks ikka
Küsiks ikka

Juss! Oota ikka valimised ära. Ma esitasin oma küsimused täna veel istuvale linnapeale.

Katrin
Katrin

Sukles vassib nagu alati.

basketball
basketball

Mismoodi linnarahvas end ise ära majandab?Kes soovib uusi töökohti,valigu Kaido Sipelgas,sest tema on ettevõtluses tegija ja lubas korraldada.

Kuli
Kuli

Jah muidugi, kulud on langenud.
Oli ju kirjas eelmises artiklis, et käive on sama, ainult palgafond 2x suurem.
Hinnad ei ole tõesti Koppe ajal tõusnud, aga ta on ka lühikest aega olnud.
Ja pärast seda, millega Lõps Vasalemmas vallas hakkama on saanud, on nüüd 4 tuhandese palgaga edutatud. Käsi peseb kätt.

wpDiscuz