Aas: riigil pole Haapsalu raudtee tarvis enam raha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Raudtee-ehitus. Foto: Andrus Karnau
Esimene kilomeeter rööpaid on Riisipere-Turba raudeelõigul paigaldatud. Foto: Lääne Raudtee

Valitsus tõmbas eelarvestrateegias maha raudtee ehitamise Turbast edasi Haapsallu ja Rohukülla, kirjutas Postimees.

Praegu käivad sellel trassil tööd Riisipere–Turba 6,3-kilomeetrilisel lõigul, sellele kulub 7,6 miljonit eurot ning tööde valmimise tähtaeg on 30. oktoober.

Kuid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on koostanud raudtee arendamise tegevuskava aastaiks 2019–2024, milles öeldakse, et neil aastail tuleb otsustada, kas ehitada valmis ka Turba–Haapsalu–Rohuküla raudteeliin või mitte.

Selle raudteelõigu rajamiseks kuluks hinnanguliselt 65 miljonit eurot.

Riigikogu Haapsalu raudtee toetusrühma esimees Jaanus Karilaid ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles pöördusidki 14. mail majandus- ja taristuminister Taavi Aasa poole ettepanekuga jätkata Haapsalu raudtee taastamist teise etapiga Turbast edasi Rohuküla suunas.

Paraku tuli Taavi Aasal oma 14. juunil saadetud ametlikus vastuses tõdeda, et „valitsus arutas riigi eelarvestrateegia koostamise käigus seda ettepanekut, kuid kahjuks ei leitud selle teostamiseks praegu vahendeid”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
4 aastat tagasi

Pole nagu varem täheldanud, et valitsus iga lubaduse kohta ütleb, et raha ei ole. Varem vähemalt pingutati, et miskitki tehtud saab. Nüüd kuuleb ainult, et raha ei ole, ei ole raha, raha ei ole jne.

Ära
4 aastat tagasi

Meil unistused aitavad elada ja võita

kodanik 66
4 aastat tagasi

Kas algkooli remondiks jätkub raha või ka ei jätku?

Pook
4 aastat tagasi

Meil on umbes nagu vist kommunism juba. Tavakodanik plekib kõrget bensiini ja diislit ja samas linn on täis rohelisi tasuta busse, mis vuravad kellegi kulul niisama ringi.

Mihkel
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

Poogil on õigus, reaalse majandamisega sellel tasuta busside liikumisel pole midagi ühist. Tahaks lõpetada selle kommunismi aga siin ei aita isegi valimised.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

Ei vura niisama, ikka inimesi veavad ning enamasti neid, kes ei suuda või ei taha keskkonnavaenulikku autot pidada.

Oh jah
4 aastat tagasi

Väga hea… See juba alguses nõme raha raiskamis koht.

Raudtee tuleb taastada!
4 aastat tagasi

Ei huvita mis majanduslikud aspektid on. Tahan rongiga sõita ja mul on pohhui kes selle kinni maksab! Jaanus KARILAID lubas ja tehku ära! Minupärast kasvõi oma raha eest. Lubadused tuleb täita. Vastasel juhul tuleb vastutada oma sõnade eest!!!!

Agu
4 aastat tagasi

Hahahaaa , tõesti on hea naerda. Raudtee fun club valis tõsimeeli keskerakonda vist. Oh teid küll ullikesi. Kuidas ükskord krt ajudeni ei jõua…

Raudtee tuleb taastada!
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Vahet pole. Suklese Urmas lubas ka asju enne valimisi. Nüüd on hoopis kriminaalasjad. Pangu Karilaiuga rahad kokku. Kaua peab ootama? Iga päev istun rongijaamas ja unistan ning ootan. On tegijad mehed v mitte?

113
4 aastat tagasi

õnneks ühe lolluse jaoks raha pole.

Tolmu Ahv
4 aastat tagasi
Reply to  113

Sul on jumala õigus. Miks peaks 90% maksumaksjaid kinni maksma kümne protsendi sõidulõbu ?? Pealegi sõidavad iga tund mugavad,pooltühjad bussid Tallinna vahet.Ja kuna kaubavedu pole ja ei tule,ei tasu see hobuse unenägu end iial ära. Jäämegi oma maksudest alatiseks miljoneid peale maksma, nagu Nordica puhul. On viimane aeg hakata üles kirjutama rongikallistajate maist vara,et osaliseseltku kulusid katta. See on kõige kallim valimislubadus maailmas.

Raudtee tuleb taastada!
4 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

Uue rongi luksvagunisse tolmu ahve ei lasta. Ainult lakkking ja ülikond. Meeldivad neiud teenindamas, rong 160km/h kihutamas….Jaanus tee ära!! Kaua sa lubad????

Agu
4 aastat tagasi

Pühapäeva õhtul ei tohiks enam kangemat juua, homme jälle tööpäev maybe!?

Onu
4 aastat tagasi

See on ju ainult hea, kui lolluste jaoks raha ei leita.

Eino
4 aastat tagasi

Urmas ja Jaanus, teie erakond on ju peaministripartei, kuidas siis jälle nii, et ainult lubasite enne valimisi…

Rukkirahu
4 aastat tagasi

Peaks Riiikogulaste palgad viima miinimumpalgani. Siis jätkub raha poole aasta kokkuhoitud palkade najal rautee ehitamisesks rohukülla ja isegi Rukkirahuni. Järgmine aasta võtaks poliitikute palga arvelt ja ehitaks Rukkirahut aheltermaani välja.