Ahto Lobjakas: isamaalaul

Ahto Lobjakas. Foto: arhiiv

Ahto Lobjakas. Foto: arhiiv

Laulupidu on juurteni klassikaline Euroopa motiiv. Laulupeotuli, mis praegu mööda Eestit liigub, võib oma ajaloo alguseks lugeda püha templitule, mida vanas Kreekas hoiti elusana võistluste ajal. Tulega seotud tseremooniate allikad asuvad sügaval indoeuroopa rituaalse ajaloo hämaruses. Tule ühte siduv ringikandmine on uusklassikaline, et mitte öelda romantiline tava samast kultuuriruumist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
5 aastat tagasi

Krt , Brüssel tahab meite peo ära kaaberdada !

Triibik
5 aastat tagasi

Kuna toimetaja on sots, peame ta sõbra luulusid veel mõnda aega taluma. Metsavendade aegu olnuks jutt lühike.

nonii
5 aastat tagasi

pudi-padi kommentaarid lubatud, m.o.t.t.

Mis
5 aastat tagasi

on selle tulega ringi keerutamise möte? Paganliku mulje jätab.

Agu
5 aastat tagasi
Reply to  Mis

Tuli annab sooja ju. Imelik küsimuse püstitus. Paganlik mulje? Proovi ilma tuleta olla. Päris pime ja külm hakkab enamuse aastaajast.

Mnjah
5 aastat tagasi

Tuulelipp tõlgendab sääraselt nagu tuul puhub:) Mõnigi tõrvikutega rongkäik, eesti keelne ja meelne ühislaulmine ja muudki olid alles hiljuti talle natsismi ja sarvik teab mille väljendused. Huvitav, kas tal mingeid põhimõtteid ka on või ongi väljaütlemistes nagu kelgunöör – tõmmatav vastavalt vajadustele. Mõtlemise koht ehk keegi võiks teha süvaanalüüsi:)

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

see ju lobjakas.