Kokk Demo Kaev valmistas parimaid kalahakkliha toite

Pusku turismitalus valmisid erinevad toidud kalahakklihast. Foto: erakogu
Pusku turismitalus valmisid erinevad toidud kalahakklihast. Foto: erakogu

Nädalavahetusel oli Pusku külas kunagises Lääne Kaluri puhkebaasis kalahakkliha võistlus, kus kohalikust kalahakklihast valmisid eri road.

Haapsalu kutsehariduskeskuse noorkokad ja õpetaja Airi Trevonen, Kiviküla külavanem Katrin Päevakene ja Nurme bistroo peakokk Demo Kaev võistlesid tasavägiselt.

Võistlus sai alguse turismitalu peremehe Indrek Loo ideest hakata tootma kohalikust valgest kalast hakkliha. Nii korraldaski ta noortele kokkadele väljakutse. Põnevust lisas see, et võistlusse kaasati ka kogenud kokad. Võisteldi kolmes voorus – ühes voorus tuli valmistada kalavorsti, teises kalakotlette ja kolmandas sai iga kokk oma fantaasia tööle panna ning valmistada midagi oma maitse järgi.

Toite hindas nii žürii kui ka rahvas. „Põnevust jagus, kuna valmistaja jäi hindamise lõpuni saladuseks,” ütles Kodukant Läänemaa kohaliku toidu spetsialist Eva Rahv.

Võistlus oli tasavägine, kuid enim auhindu viis koju kokk Demo Kaev, kes sai nii parima fantaasiatoote, parima hakklihatoote kui ka parima kalatoote tiitli. Parima vorstitoote tiitel läks noorkokkadele Robert Rain Loigule ja Sven Pulleritsule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments