Valge Daami laadalt saab kohalikku toitu

Möödunud aastal valmis kohaliku toidu hoovis siga. Arvo Tarmula
Möödunud aastal valmis kohaliku toidu hoovis siga. Arvo Tarmula

Laupäeval, 17.augustil on talurahvas Valge Daami laadal endise Centrali maja sisehoovi vanas õunapuuaiad.

Kehakinnituse eest hoolitsevad Läänemaa O.T.T poe liikmed – Putkaste Kalda talu, Jahu-Jaan, Toht pruulikoda, Koka talu, Emme pelmeenid, Roberti mesi, Nõva leib, Tänava talu ja Tammejuure talu. Oma panuse annavad ka Kolk pruulikoda, Hegeland käsitööjäätised, Mesikuma mesi ja Lilleparun.

„Keele viivad alla grillil valminud põrsas ja lammas, lisaks värske kartul kukeseenekastmega. Prae kõrvale saab valida igasugu värvilist kraami – just seda, mis parajasti põllult kätte saab. Tilgake põldmarja- või tikrisinepit, värskelt valmistatud majoneesi ja sööma! Supikatlas podiseb haugipelmeenisupp ja värske peedisupp,” ütles Kohaliku toidu spetsialist Eva Rahv. „Pelmeenisõprade rõõmuks on valikus ka käsitööpelmeenid. Maiustamiseks on pannkoogid värske meega, tordid-koogid ning palju muud maitsvat. Lisaks kohvile on saadaval kanepitee. Keelt saab kasta nii limpsi, nisuõlu kui ka muude käsitööpruulidega. Laste rõõmuks on saadaval lai valik käsitööjäätiseid.”

Kohalikku toitu leiab jätkuvalt Haapsalu turult O.T.T. talupoest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kotermann
4 aastat tagasi

asi on just selles, et pria maksab selle kohaliku toidu ettevõtmise kinni. raha kätte saadud, siis midagi peab ju tegema ka, aga muidugi võimalikult odavalt.
normaalses konkurentsisituatsioonis oleks kogu see ettevõtmine hoopis teistsugune.

kohviveski Tallinnast,Nõmmelt.
4 aastat tagasi

Et killustik ei kõlb,pehme muru kah,toit vilets… Vingumise kõrgtase!!

juss
4 aastat tagasi

Kui toit on vilets, siis seda kohalikuks nimetada on ikka alatu

Sass
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Toitu pole veel tegema hakatudki kui mõnele juba vilets. Vigisejaid ikka jätkub, ärgu tulgu kodust väljagi kui kärss kärnas ja maa külmunud… Kõigile head pidutuju!

kiska
4 aastat tagasi

No ilmselt siis polegi eesmärgiks kohaliku toidu kui sellise propageerimine vaid OTT talupoe propageerimine aga promotsiooni mõttes on see täielik ämber.

igatahes
3 aastat tagasi
Reply to  kiska

kohalikku toitu süüakse oma kodus, aga mitte kusagil laada peal tundmatu tegelase kokku vusserdatud, arvatakse vist, et mida imelikum nimi vusserdisele pannakse seda rohkem ullikesi leidub