0

Rannarootsi muuseum paneb muuseumiööl sõitma tasuta bussi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ülo Kalm rannarootsi muuseumis rannavaipa näitamas. Foto: Arvo Tarmula
Ülo Kalm rannarootsi muuseumis rannavaipa näitamas. Foto: Arvo Tarmula

Rannarootsi muuseum paneb kultuurkapitali toel sel laupäeval sõitma 49kohalise muuseumiöö bussi, millega ka kaugemalt kandi inimesed linna muuseumidesse tuua ja linnas muuseumide vahel liikumisel inimeste jalavaeva kergendada.

Niinimetatud maarahvabuss sõidab laupäeva õhtul kahel marsruudil. Kl 17 väljub buss Haeska mõisa juurest (Haeska, Kiideva, Puise, Panga keskus, Parila, Ridala mägi, Asuküla, Mägari, Haapsalu Rannarootsi muuseum) ja tagasi sõidab Rannarootsi muuseumi juurest kl 21.15.

Kl 18.30 väljub buss Võnnu mõisa juurest (Võnnu mõis, Üsse küla, Uuemõisa, Haapsalu Rannarootsi muuseum) ja tagasi sõidab 22.45. Et endale bussis koht kindlustada, tuleb oma sõidusoovist eelnevalt Maire Vilbasele teada anda telefonil 506 8710.

Lisaks teeb muuseumiööbuss täistundidel kolm linnaringi, kergendades inimeste jalavaeva marsruudil Rannarootsi muuseum – Lossiplats – Kalda bussipeatus – raudteejaam – Rannarootsi muuseum. Bussid väljuvad Rannarootsi muuseumi juurest kl 19, 20 ja 21.

Muuseumiöö busside täpsed väljumisajad ja marsruudid leiab Rannarootsi muuseumi kodulehelt aiboland.ee. Kõik bussid on sõitjatele tasuta.

Muuseumiöö, mil muuseumid on kauem avatud ja külastajatele tasuta, on sel laupäeval, 18. mail. Tänavu on muuseumiöö teema „Öös on mustreid”.

Rannarootsi muuseum on avatud kl 18–23. Lisaks püsinäitustele saab muuseumiööl harjutada meremehesõlmi ning avatakse Egon Erkmanni fotonäitus “36 kaadrit: Vormsi 1987”. Muusikat ja rahvatantsu pakuvad noarootslased. Muusikalisi mustreid loob Sirje Kaasik. Avatud on kohvik.

Piiskopilinnuses on toomkirik avatud kl 18-22. Kl 19 esineb seal Espoonlahti koor Soomest.

Haapsalu Jaani kirik on avatud kl 18-21.

Iloni Imedemaa uksed on valla kl 18-22. Kl 19 on seal mustrilised teatevõistlused ja kl 20 muster käes – loovtööd paberil.

Haapsalu raekoda ootab külastajaid kl 18-22.

Muuseumiööl on kl 18-22 avatud ka Läänemaa ühisgümnaasiumi muuseum, kus saab tutvuda püsiekspositsiooniga “100 aastat gümnaasiumiharidust Haapsalus”. Kl 18.30, 19.30, 20.30 ja 21.30 kuuleb muuseumis ettekandeid koolimärkidest. Lisaks muuseumile saab ringi vaadata koolimajas ja ronida tähetorni.

Haapsalu raudteejaamas asuv raudtee- ja sidemuuseum on avatud kl 18-22.

Muuseumiööl toimub otsimismäng “Märka mustrit muuseumis!”, mis tähendab, et igas Haapsalu muuseumis tuleb mängu käigus üles leida üks mustriline ese. Parimate mustrimärkajate vahel loositakse auhindu.

Koguprogrammi leiab muuseumiöö kodulehelt.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz