Morobell: laev kaldus navigatsioonivea tõttu kursilt kõrvale

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

Venemaa võimude poolt Läänemerel Kaliningradi lähistel kinni peetud Soome lipu all sõitva kalalaeva Roxen omanikfirma Morobell juhatuse liige Raivo Baum kinnitas ERR-ile antud lühikommentaaris, et tegemist on nende alusega, mis navigatsioonivea tõttu Vene majandusvööndisse sisenes.

„Laev oli legaalsel kalapüügil ja tegemist oli navigatsiooniveaga, mistõttu kalduti trajektoorilt kõrvale ja siseneti teadmatult Venemaa Föderatsiooni majandusvööndisse,” lausus Raivo Baum.

Haapsalu ettevõtte Morobell teine juhatuse liige Aldona Baum toonitas omapoolses vastuses, et ettevõtte laev ei käinud röövpüüki tegemas.

„Kahetsusväärselt kalduti navigatsiooni vea tõttu teadmatult kursilt, mistõttu mõnd lühikest aega oldi Venemaa Föderatsiooni majandusvööndis. Arvestades, et tegemist on rahvusvahelise intsidendiga, siis on meie esmane proriteet meeskonna eest seismine ja olukorra lahendamine, et kalalaev koos meeskonnaga saaks sadamast lahkuda, millega me ka koostöös erinevate esindustega tegeleme,” sõnas Baum. Ühtlasi rõhutas ka tema, et röövpüügiga meeskond ei tegelenud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Barby
4 aastat tagasi

No mina täna Raivot ei usu. Kas kapten oli kakal kui laev üle piiri sõitis? See vajab uurimist. Lisaks kas keegi oli vindine või suisa magas peatäit välja? Uurida?