Riina Sikkut kandideerib sotsiaaldemokraatide juhiks 

Riina Sikkut
Riina Sikkut

Endine tervise- ja tööminister, riigikogu liige Riina Sikkut kinnitas täna oma erakonnakaaslastele, et kandideerib Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe kohale. Sikkutit toetab uue esimehena ka erakonna naiskogu. Sotsiaaldemokraadid valivad uue juhi 9. juunil.

Sikkut ütles erakonnaliikmetele saadetud pöördumises, et seniste möödapanekute otsimise kõrval tuleb mõtestada lahti, millist rolli sotsiaaldemokraadid Eesti ühiskonnas täidavad.

„Küsimus ei ole suuremas pensionis või puhkusepäevades, vaid selles, mis muresid peame lahendama 21. sajandil samaväärse missioonitundega nagu seda oli riikliku pensioni loomine või tasustatud puhkuse võimaldamine töötajatele üle saja aasta tagasi,” märkis Sikkut.

„Riiklik tervisekindlustus, sotsiaaltoetused, pension, töötajate heaolu töökohal ja isegi tasustatud puhkus ning tasuta haridus olid need revolutsioonilised ideed, mis sotsiaaldemokraate nende kõrghetkedel kandsid. Täna on nende sammudega kõik päri,” nimetas Sikkut näited.

Tema sõnul on ühelt poolt õige, et sotsiaaldemokraadid peaks pöörduma oma juurte juurde tagasi, kuid näeb, et vaja on enamat. „Praegused muutused maailmas mõjutavad meid rohkem, kui mistahes seni,” sõnas Sikkut ja tõi erakonnakaaslastele välja, et koos tuleb kujundada ambitsioonikas kava Eesti kestmiseks.

Muidugi on sotsiaaldemokraadid Sikkuti sõnul alati seisnud töötajate eest, taotlenud mistahes erinevate etteantuste kiuste kõigile võrdseid võimalusi ning öelnud, et kedagi ei jäeta maha. „Kuid ennekõike on sotsiaaldemokraadid olnud progressiivsed. Need, kes vaatavad tulevikku ja kes suunavad seda nii, et ühiskond tervikuna ja iga selle liige võidaks,” lisas ta.

„Hoolimine ja abivajaja aitamine ei tähenda lõpmatut käehoidmist. Sotsiaaldemokraadid seisavad selle eest, et iga inimene saaks kujundada oma elu. Keegi meist ei ärka hommikul mõttega „kuidas riik mind täna aidata saab’’. Me tahame ise hakkama saada. Ja ühiselt teeme asju, mis üksi üle jõu käivad ega lase meil endil hakkama saada,” sõnas Sikkut.

„Samavõrra oluline kui see, milles me kokku lepime, on see, kuidas me kokku lepime ja omavahel suhtleme ja arutelu peame ja eriarvamusi lahendame ja kompromisse teeme,” selgitas Sikkut. Tema jaoks on tähtis teha poliitikat kaasavalt, sõbralikult, ausalt, teadmispõhiselt, koos. „Mitte midagi ei lähe paremaks, kui me solvame ja solvume, karjumine ja kardame. Meil ei ole reetureid, vaenlasi, sobimatuid. Kellelegi ei tohi teha haiget, aga kõigil on õigus laua taga olla, küsida ja vastus saada,” lisas ta.

Sikkut tõdeb, et on uhkusega sotsiaaldemokraat olnud ja soovib erakonda edasi viia koos tugeva meeskonnaga: omavalitsusjuhtide, pikaaegsete erakonna liikmete, riigikogu liikmete ja teiste kaasamõtlejatega.

Riina Sikkut liitus erakonnaga, kui asus eelmise aasta maikuus tervise- ja tööministri ametikohale. Osales edukalt valimistel ja on täna XIV Riigikogu koosseisu liige ning sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees. On omandanud kõrghariduse Tartu ülikoolis rahvamajanduse eriala ning teadusmagistri kraadi tervisepoliitika erialal Londoni ülikoolist. Riina Sikkut on abielus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Siim Sikkutiga. Nende peres kasvab kaks last.

Sotsiaaldemokraadid valivad uue esimehe 9. juunil Tartus toimuval üldkogul. Kandidaate saavad üles seada kõik üldkogu delegaadid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Abcmas
4 aastat tagasi

Miks küll selline ilus naine sots on????