Galerii: Haapsalus peetakse täna Euroopa päeva

Ivo Linna juhtimisel mängivad saadikukandidaadid telemängu „Reis ümber Eesti”. Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 35
Ivo Linna juhtimisel mängivad saadikukandidaadid telemängu „Reis ümber Eesti”. Malle-Liisa Raigla

Täna peetakse Haapsalu turul Euroopa päeva, kuus europarlamendi saadikut mängivad Ivo Linna eestvedamisel telesaadet „Reis ümber Eesti”.

Mängus osalevad Taavi Rõivas Reformierakonnast, Enn Eesmaa Keskerakonnast, Tunne Kelam Isamaaliidust, Indrek Tarand Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast, erakonda Eesti 200 esindab Marek Reinaas ja Roheliste erakonda Evelin Ilves.

Enne keskpäeva, kui mäng algas, vestlesid kandidaadid rahvaga. Kui Indrek Tarand astus ühe vanema proua juurde, oli proual esimene reaktsioon: „Issand, kui pikk.”

Valmisnänni jaga reformierakondlane Taavi Rõivas ja ka Artur Talvik, kes püünele küll ei pääsenud, aga rahva seas aktiivselt ringi liikus ja inimesetega suhtles. 

Keskpäeval võtsid Euroopa parlamendi saadikud laval istet ja algas Ivo Linna juhtimisel mäng. Esimeses ringis andis Linna kandidaatidele võimaluse end tutvustada, suunates jutu peamiselt toidule ja kõrvalpeetava õpilasfirmade laada tõttu ka õpilaste ettevõtlikkusele.

Esimeses küsimuste ringis tuli kandidaatidel vastata Läänemaa-teemalisele küsimusele, teises aga näidata oma teadmisi Euroopast.

Europarlamendi kandidaatidega kestab telemängu formaadis mälumäng umbes kella üheni. Seejärel esines ansambel Supernoova ja Ivo Linna.

Kel huvi, võis läbi astuda turu ette parklasse püstitatud telgist, kus jagati infot Euroopa parlamendi valimiste kohta, koju kaasa sai aga võtta Euroopa lipu, eurosümboolikaga riidest kotte ja infovoldikuid.

Samal ajal oli turuplatsil ka õpilasfirmade laat, kus paarkümmend firmat oma toodangut müüsid. Õpilasfirmasid oli laadale tulnud nii Läänemaalt, Tallinnast ja Harjumaalt kui ka Pärnust. Õpilasfirmade pakutud toodete seas oli nii tradistioonilisemaid – trükitud ja taaskasutatud särgid, tekstiilist kotid, seebid jms. Oli aga ka nutikaid lahendusi – näiteks Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased pakkusid nahast kinnitusi sassi minema kippuvatele juhtmetele, pehmendavaid jalgratta sadulakatteid ning vahvaid kellaga lillepotte. Neid viimaseid tootev õpilasfirma TaimTime pääses ka tänavusse Eesti parima õpilasfirma finaali. 

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei käinud
5 aastat tagasi

Sest ei taha külmkapi taavit nii lähedalt näha.

mammi
5 aastat tagasi
Reply to  Ei käinud

rumal oled ,,ei käinud,,