0

Haapsalu raamatukokku tuleb kirjanik ja režissöör Elo Selirand

Külalisesineja kuulajad Haapsalu raamatukogus. Arvo Tarmula
Külalisesineja kuulajad Haapsalu raamatukogus. Arvo Tarmula

Teisipäeval, 23. aprillil kell 17.30 tuleb Haapsalu raamatukogu lugejatega raamatu ja roosi päeva tähistama kirjanik ja režissöör Elo Selirand.

Mullu ilmus Seliranna debüütromaan „Tormpuudlane”, mis ammutab ainest ühe vana Läänemaa talu riideaita kogutud esemetest ja lapsena kuuldud juttudest, mis räägivad Läänemaa hulludest inimestest, keda kohalikud kutsuvad torm-puudlasteks. Romaani kohta on kirjutatud, et see jutustab sajanditaguse loo kahe Läänemaa talu elanikest, naistest ja meestest nende elust ja unistustest ja suurest igatsusest ilu ja armastuse järele, samuti nende lugude jõudmisest meie aega ja olemisse. Autori sõnul on romaani pealkiri „Tormpuudlane” sügavalt läänemaalik ilming.

Pseudonüümi Aliis Jõe nime all on Selirand avaldanud raamatud „Viimane laev” (2017) ja „… kes pole kunagi söönud homaari” (2018).

ETV-s on tema tööde hulgasrahvalemmikud „Pühapäevitaja”, „Tähelaev“, „Värskelt õhus”, „Jõulutunnel”, „Saame kokku Tomi juures”, „Nöbinina”, „Lotte lood”, „Lastetuba” ja paljud teatri-, kontserdi- ning ürituste ülekanded.

Lisaks on raamatu ja roosipäevale pühendatud lasteraamatukogus kell 11 algav jutu-, mängu- ja meisterdamistund. Päev läbi on avatud raamatukogu hoidla ruumid ning väljas on tasuta raamatute laud.

Raamatu ja roosi päev on 23. aprillil tähistatav suur raamatu püha ning raamatukogu jaoks on see üks tähtsamaid päevi aastas. Sellel päeval austatakse kõikjal maailmas nii raamatut kui selle tegijat.

Eestis tähistatakse raamatu ja roosi päeva alates 1998. aastast. Ajalooliselt sai raamatu ja roosi päeva tähistamine aga alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele  raamatukaupmehele tuli idee suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas ning süvendada inimeste lugemisharjumust – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ning naine mehele raamatu. Roose ootavad 23. aprillil ka Haapsalu raamatukogu töötajad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz