Läänemaa farmid püsivad ukrainlaste toel

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Sergei Homeniuk oli aprilli keskpaigaks töötanud Kirbla piimafarmis neli kuud. Farmi loomakasvatusjuhil Anne Põldäärel leidub ukraina tööliste kohta vaid kiidusõnu. Foto: Urmas Lauri

Sergei Homeniuk on töötanud Kirbla piimafarmis neli kuud. Farmi loomakasvatusjuhil Anne Põldäärel leidub ukraina tööliste kohta vaid kiidusõnu. Urmas Lauri

Lõuna-Läänemaal asuv Kirbla piimafarm on ukrainlasi palganud juba kaks aastat, sest kohapealt pole töötajaid võtta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vambola Suur
5 aastat tagasi

nojah, enda iminestele maksta ei viitsi, suurte kontsernide nagu HKSCAN (Rakvere lihakombinaat) aga liigub riigist välja. Soomes üle 40k EUR palgad HKSCANi juhatusel.
Äripäeva tsitaat : Latvaneni kuupalk oli 54 166 eurot, mille järgi oleks lahkumisel palk ja hüvitis kokku 974 988 eurot.

Palgakirjelduse järgi oleks Latvanenil õigus ka lisapensionitasule, mida ettevõte on maksnud 20 protsenti palgast.

Talouselämä küsis selle kohta HKScanilt kommentaari. „Tasustamine põhineb kodulehel olevate põhimõtete järgi,“ vastas ettevõtte kommunikatsioonijuht Marja-Leena Dahlskog.

arvaja
5 aastat tagasi

Kas Kirbla on Lõuna Läänemaa või Põhja Pärnumaa!

breivik tule appi
5 aastat tagasi

väga tore, enda inimseda ajame soome ja rootsi tööle. ja siis aitame ukrainas sõda korralada ja demokrratiat eksportida et nende inimesi siin orjatööjõuna kasutada. mis peamine kõik on õnnelikud ka veel.

eks
5 aastat tagasi

seda võõrtööjõudu on ka teistes riikides, Saksamaal näiteks väga palju.Meie häda on selles ,et oleme liiga väike riik.Võib juhtuda et mingil hetkel on sisserändajaid rohkem kui kohalikke…

Endine
5 aastat tagasi

Pisut teemaväline aga Kirbla on nüüd Pärnumaa…

Kohalik ettevõtja
5 aastat tagasi

Kohalikke töö tegijaid lihtsalt pole. Võtad katseajaga tööle ja kestab kuni palgapäevani, siis saab pudeli suule ja kaks nädalat kadunud. Lõpuks kui välja ilmub, siis vabandused ette-taha ja mõne aja pärast jälle kaks nädalat deliiriumis. No kaua saa sotsiaalhoolekannet mängid, saab “hundipassi” ja otsid uue. Mõni ütleb, et milleks tööd teha kui sotsiaaltoetustest elab ära. Ei jää muud üle kui pakud suuremat palka ja “ostad” teise ettevõtja käest töömehe üle. Poliitikuid teema ei huvita kuna sellega ei teeni hääli valimistel ega saa pildile.

tsiviilokupant
5 aastat tagasi

Tuleb välja, et normaalsele mittejoodikust töötajale tuleb maksta konkurentsivõimelist palka?! Oh õudust!

sinu endine ori
5 aastat tagasi

selle kallal et neid sulle sobivaid tööliseid ei ole oled on meie valitsus ja seal hulgas linna, valla ja maavalitsused kõvasti 20 aastat vaeva näinud. Küsimuse peale kes teile selle poliitika kujundamiseks raha andis – saad vastuseks ettevõtjad andsid …

Onu
5 aastat tagasi

Aga võta siis 2 vahetust ja maksa palka nihkega. Ühtedele kuu alguses ja teistele keskel. Nii saavad kenast vahetustega ühed deliiriumis olla ja teised tööd teha ja 2 nädala pärast vastupidi.

Valdo
3 aastat tagasi

Lugupeetud kohalik ettevõttja. Naiivne on süüdistada oma oskamatust suhelda inimestega teist inimest. Meie ettevõtjad soovivad, et inimene oleks nende oma olgu või 2000 EUR eest kuus. Uktainlastel ei ole siin muud elu kui töö. Eeslastel on ka pered siin, mis pahatihti panevad inimesed valikuette. Süüdistada, et kõik töölised on joodikud ja vargad ei pea minu silmis paikka. Enne kui teisi süüdistama hakkad vaata peeglisse ja mõtle, kes tahab kinkida Sinule oma maiseelu olgu või palk 2000 EUR kuus. Soovitus ettevõttjatele mõelge, kas Teie eesmärgid on ka töötajate eesmärgid.
Päikest Teile.

lihtne
5 aastat tagasi

meie töötajad on soomes……nii see ring käib.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  lihtne

Soomes on need, kes Eestis ei suuda normaalselt teenida.

Soomes
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kui ei te midagi jäta Kalevipojad rahule

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Soomes

Kodanikul õigus. Seal kõvad ehitajad, siin ei saa ehitamisega hakkama.

Ei keegi
5 aastat tagasi

Kindlalasti oleks töötajaid aga tihe valimine on töötajate suhtes.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Ei keegi

Peabki olema valimine, ega sa ju ka suvalisele tüübile oma raha ei anna!

Appi
5 aastat tagasi
Reply to  Ei keegi

Ilmselgelt puudub Ei keegil teadlikkus tegelikust olukorrast. Või siis vastupidi on Ei keegi erandlik tööandja,kes on tihe valija.