Konkurentsiamet otsib uut postiteenusefirmat

Lääne Elu

info@le.ee

Praegu jagab posti laiali Omniva. Arvo Tarmula

Konkurentsiamet korraldab konkursi leidmaks järgmiseks viieks aastaks universaalse postiteenuse osutaja kogu Eesti territooriumil. Praegu teeb seda AS Eesti Post (Omniva), kirjutab ERR.

Ametlikes teadaannetes avaldatud konkursikuulutuses öeldakse, et konkurss korraldatakse avatud pakkumismenetluse teel ning et postiteenust tuleb osutada järjepidevalt, kvaliteetselt ja taskukohase tasu eest.

Universaalse postiteenuse moodustavad järgmised riigisisesed ja rahvusvahelised postiteenused: kirisaadetise edastamine liht-, täht- ja väärtsaadetisena kaaluga kuni kaks kilogrammi; postipaki edastamine täht- ja väärtsaadetisena kaaluga kuni 20 kilogrammi. Universaalse postiteenuse osutamise geograafiline piirkond on kogu Eesti ning tegevusluba väljastatakse viieks aastaks (perioodiks 09. oktoober 2019 kuni 8. oktoober 2024).

Alates 2009. aastast on Eesti postiturg täielikult avatud ning postiteenuste osutamise tegevusluba on Eestis kahel ettevõttel – AS Eesti Post ja AS Express Post.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments