Algab „Teeme ära“ talgupäeva stardipakettide laialivedu

BNS

Eelmise aasta talgud. Urmas Lauri
  1. mail on taaskord traditsiooniline talgupäev „Teeme ära“.

Oma talgud „Teeme ära“ talgupäeva kodulehele kirja pannud talgujuhid hakkavad kolmapäevast kätte saama talgute ettevalmistamist toetavaid stardipakette.

Kolmapäeva hommikuks oli talguveebi aadressil www.teemeara.ee oma talgud üles märkinud ligi 600 talgujuhti ning talgute kirjapanek kogub üha hoogu. Stardipaketid jõuavad Omniva pakiautomaatide abil talgujuhtideni üle Eesti kuni 4. maini, mil peetakse üle-eestiline „Teeme ära“ talgupäev. Kõik inimesed ja organisatsioonid on oodatud talguid eest vedama ning aktiivselt kaasa lööma, rõhutavad korraldajad.

Talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et talgupäeva partnerite ja vabatahtlike kaasabil talgukorras kokku pandud stardipaketid on sümboolne tänu ja tunnustus talgujuhtidele nende panuse eest üle-eestilise talgupäeva õnnestumisse. „Talgujuhiks sobib igaüks, kellel on pealehakkamist ja siiras soov inimesi kaasa kutsudes midagi ühiselt kogukonna ning kodukandi heaks ära teha. Stardipakett, mis sisaldab praktilisi abivahendeid ja soovitusi talgute ettevalmistamiseks, on ühtlasi väike motivatsioonipakett ja õhina tekitaja nii talgujuhile kui ka talgulistele,“ rääkis Tüür.

Tänavu mahtusid talgute stardipaketti esmaabitarbed, töökindad, majapidamiskindad, kaerabatoonid, pannkoogijahu, ketšup, „Indiaani tarkuste raamat“, ajakirja National Geographic Eesti värske number, ajaleht Talguline, ehitus- ja aiapoe sooduskupong, laevareisi vautšer, talgujuhi märk, kleepsud, talgukuulutused, kriisijuhis, talgujuhi meelespea ja muud nõuanded.

Mulluse talgute arvu järgi komplekteeriti tänavu 2100 stardipaketti, mille pakkimise talgutel aitasid kaasa mitmed vabatahtlikud ning Kodaniku Ühiskonna Sihtkapitali ja Tele2 töötajad. „Teeme ära“ meeskond kutsub üles talguid registreerima esimesel võimalusel, sest päris viimasel hetkel liitujatele ei pruugi stardipakette jaguda.

Sel talgukevadel jätkub koostöös Omnivaga ka algatus, mille raames saavad talgujuhid tellida oma kogukonnale tasuta uue grupipostkasti, milles vajalik arv postkaste. Grupipostkaste jagub 150 kiiremale kogukonnale.

Tänavune talgukevad kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga, võttes fookusesse erinevad talguteemad. Koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega on sel kevadel üks üleskutse korrastada oma kodukandis laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku. Samuti kutsutakse eestimaalasi kaasa lööma õueraamatukogude meisterdamise algatuses ning osalema nurmenukutalgutel, mille eesmärgiks on aidata Tartu Ülikooli teadlastel hinnata meie looduse liigirikkust ja seisukorda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments