Parima toiduaine konkursil osaleb Lääne-Eestist 25 toodet

BNS

Eelmisel aastal Eesti Parima Toiduaine konkursil osalenud Linnamäe lihatööstuse tooted Foto: tootereklaam
Eelmisel aastal Eesti Parima Toiduaine konkursil osalenud Linnamäe lihatööstuse tooted Foto: tootereklaam

Täna algab Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väike-ettevõtete toodete hindamine, teatas Eesti Toiduliit. Konkursil osaleb enim väike-ettevõtjaid Lääne-Eestist, kus asuvad mõõtu võtma 25 toodet.

Eelmisel aastal osales Lääne-Eesti piirkondlike väike-ettevõtete konkursil 21 toodet.

Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 22 toodet, Lõuna-Eestist 10 ning Virumaalt neli.

Esimesel hindamispäeval asub komisjon maitsma Lõuna- ja Põhja-Eesti piirkondlike väike-ettevõtete sööke ja jooke, teisel hindamispäeval valitakse välja parimad Virumaa ja Lääne-Eesti väike-ettevõtete toodete seast. Piirkondlikul konkursil osaleb kokku 62 toodet.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on väike-ettevõtjad väga uuendusmeelsed ning julgevad katsetada ja uusi maitsekooslusi välja pakkuda. „Näiteks jahivad parima toote tiitlit toortatra ja nõgesega šokolaad, röstpeedi ja rõikaga kreemjuust ja musta-küüslauguga kommid,“ loetles Potisepp põnevamaid näiteid sel aastal kandideerivatest toodetest.

Potisepa sõnul aitab konkursil osalemine väike-ettevõtjate tuntust tõsta ning seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele jõuda. „Eesti parima toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väike-tootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väike-tootjate tooteid – mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused,“ tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti parima toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonveretsil. Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna – “Eesti Parim Toiduaine 25 Grand Prix” tiitli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments