Parima toiduaine juubelikonkursil valitakse läbi aastate lemmik toiduaine

Lääne Elu

info@le.ee

Kohalik Rannarootsi lihatööstuse toode on üks Grad Prix kandidaate
Kohalik Rannarootsi lihatööstuse toode on üks Grad Prix kandidaate

Eesti parima toiduaine konkursi 25. aastapäeva puhul antakse välja Grand Prix´ eripreemia ühele tootele, mis on konkursi ajaloo vältel mõne auhinna võitnud ning endiselt eestlaste toidualaual aukohal püsib. Konkursi veerandsaja aasta juubelile kohaselt kandideerib auhinnale 25 toodet.

„Kui muidu tunnustatakse konkursil just uusi tooteid, siis 25. sünnipäeva puhul on kohane vaadata tagasi ka konkursi ajaloole ja juba tunnustuse saanud toitudele ja jookidele. Grand Prix´ eripreemiaga toome esile toiduaineid, mis on omal ajal auhinna saanud oma innovaatilisuse eest, kuid on ajahambale vastu pidanud ja troonivad endiselt eestlaste lemmikute tabeleid,“ kommenteeris Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp.

Iga toidutootja sai Grand Prix´ võistlusele esitada ühe toote, mille edulugu kõige erilisemaks peab. Sirje Potisepa sõnul on kandidaatide seas palju legendaarseid toiduaineid ja jooke, millega enamikel eestlastel armsaid mälestusi seostub. „Näiteks kandideerivad Rukkipala leib, Helluse keefir, Kalevi šokolaad ja Saku õlu. Nende kõrval astuvad võistlustulle ka mitmed kõrge lennuga väiksemate ettevõtete tooted nagu Kuressaare Jäätise mustsõstraketšup, Gurmeeklubi Caesari kaste ja Moe viin,“ loetles Potisepp.

Parima toote väljavalimine toimub kahes osas. Esiteks toimub Eesti parima toiduaine sotsiaalmeedia lehel hääletus, kus selgitatakse välja kümme tarbijate lemmikut, mis pääsevad edasi teise vooru. Teises voorus valib kümne toote seast parima toiduliidu juhtkogu.

„Grand Prix´ tunnustust vääriva toote valimisel anname esmase valiku rahvale, et selgitada välja, millised tooted tarbijatele kõige südamelähedasemad on. Toiduliidu juhtkogus aga teevad lõpliku otsuse inimesed, kes on toiduainetööstuse igapäevatööga seotud ning oskavad hinnata seda suurt panust, mis on toote pikaajalise edu ja kvaliteedi hoidmise nimel tehtud,“ kommenteeris Potisepp.

Rahvahääletus algab Eesti parima toiduaine Facebooki lehel 1. aprillil ning lõpeb 8. aprillil, tulemused lähevad lukku kell 10:00. Võitjad kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval toiduainetööstuse aastakonverentsil, kus selgub ka Eesti parim toiduaine 2019.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments