Lääne-Eestist osales parima toiduaine konkursil enim tootjaid

Baby Cool sügavkülmutatud pirnipüree on Lääne-Eesti parim toiduaine. Foto: Facebook
Baby Cool sügavkülmutatud pirnipüree on Lääne-Eesti parim toiduaine. Foto: Facebook

Täna tunnustati Toiduainetööstuse aastakonverentsil Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väike-ettevõtjate parimaid tooteid.

Lääne-Eestist osales konkursil enim toidutootjaid – tiitli pärast võistles 25 Läänemaa toodet, kokku oli võistlusel 62 toodet.

Lääne-Eesti parim toit on Saaremaa väikeettevõtja Saaregurmee BabyCool sügavkülmutatud pirnipüree kuubikud ning parim jook Saaremaa ettevõtte Lahhentagge toonik Lahjentagge Kuusk ja Kardemon. Sügavkülmutatud pirnipüree valiti ühtlasi ka rahva lemmikuks.

Lõuna-Eesti väike-ettevõtjate kategooria võidu pälvis Andre Juustufarmi Andre Prima Old juust. Põhja-Eesti parim toiduaine on Gurmeeklubi kreemjuust röstpeedi ja rõikaga ning parim jook Distilliriumi Metsis Blue Handcrafted Gin.  Virumaa väike-ettevõtte parim toode on Moe J.J. Kurberg Kanepi viin.

„Sel aastal osalesid piirkondlikud väike-ettevõtjad konkursil väga mitmekesise tootevalikuga. Rõõm on näha, et väike-ettevõtted suudavad valmistada tooteid alates lastetoidust kuni alkohoolsete jookideni ning nende kõigi kvaliteet on ühtlaselt kõrge,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Toiduliidu juhataja sõnul aitab konkursil osalemine väike-ettevõtjate tuntust tõsta ning seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele jõuda. „Eesti Parima Toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väike-tootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väike-tootjate tooteid – mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused,“ tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments