Haapsalu nooruk karjus rassistlikke loosungeid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Teismeline poiss karjus Haapsalu noortekeskuses rassistlikke lauseid ajal, kui valmistuti venezuela rahvustoitude õpitoaks. Foto: Arvo Tarmula

Reede õhtul karjus üks teismeline poiss Haapsalu noortekeskuses rassistlikke lauseid ajal, kui samas valmistuti venezuela rahvustoitude õpitoaks.

Õpitoas osalenud vabakutseline ajakirjanik Maris Sander kirjeldas, et noortekeskuses oli hulk noori, kes mängisid lauatennist ja telekamänge ning mürgeldasid niisama. Samal ajal sättis venezuela päritolu abielupaar teleekraanile slaide.

„Ühtäkki teatas üks noorsand valjul häälel: „Negroes! I hate black people!” kirjeldas Sander.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
4 aastat tagasi

Igal inimesel on õigus oma arvamust avaldada. Nagu siingi.

Täitsa lõpp
4 aastat tagasi

Seostage nüüd ekrega ka veel ja olge mures suure natsiliikumise üle EVabariigis.Klounaad

Maali
4 aastat tagasi

Selliste noorte eesmärk ongi tähelepanu võitmine vahendeid valimata.
Seekord õnnestus see suurepäraselt.

Valdo
4 aastat tagasi

Julgen arvata, et see noormees ei andnud endale aru, mida ta karjub. Siinkohal pean nõustuma Evelin´iga, et tühjast tähjast ei tasu suurt probleemi teha.
Lapsed ütlevad erinevaid asju, mida nad ei mõtle tõsiselt, kas peab kohe neid hukka mõistma. Lugupeetud ajakirjanikud, inimesed on erinevad, mis teeb elu põnevaks aga igas väljaütlemises ei tohiks näha rassismi ilminguid või midagi hullemat. Päikest soovides Teile südamesse.

Evelin
4 aastat tagasi

Tublid ajakirjanikud!Olete Haapsalu ka rassismisüüdistusega pildile saanud.Endal piinlik pole?

piinlik? kindlasti mitte
4 aastat tagasi
Reply to  Evelin

Räägin üldiselt, mitte antud juhtumist – silma kinni pigistamine ja ajakirjanike süüdistamine on halb mõte. Laseme probleemil kasvada ülepea ja siis asja lahendada on väga keerukas.

Vaataja
4 aastat tagasi

Nõus, probleem tuleks lahendada enne selle suureks paisumist. Kuid taoline teemakajastus on juba ise probleem, tekitab vaid negatiivseid emotsioone: ühtedel sügavat nördimust, teistel viha ja ebaõiglustunnet jne. Praegu fabritseeritakse igast väiksest asjast suur skandaal. Võiks mõelda, miks ja kellele see kasulik on. Oletame, et see laps hüüdiski sedasi, siis selmet silmi pööritama ja “rassismi” kartma hakata, oleks võinud kenasti, sõbralikult ja lahkelt poisiga rääkida. Just rahulikult ja sõbralikult. Sest ülereageerimine ja hüsteeriline lähenemine ei aita kuidagi probleeme lahendada, vaid tekitab neid juurde. Nii et alustagem probleemide lahendamisel sellest, et ei fabritseeri neid kunstlikult juurde, lõpetagem taoliste hüsteeriliste artiklite treimine, olgem… Loe rohkem »

Pook
4 aastat tagasi

Meil poisid ka vahest külmal talveõhtul röögatavad kui pea vibreerib ja käed värisevad “krd-i valged, me vihkame teid kogu hingest”. Mendid sõidavad mööda ja ei tee väljagi. Ütlesin poistele, et muutke taktikat. Karjuge “kr-di neegrinä-rud ja pagulased. Mendid kohe peatuvad, viskavad teid kongi ja saate ööseks tuppa sooja.

Aleks
4 aastat tagasi

Karnau on vaadetelt sots, seepärast. Ja nagu raadiost kuulda oli siis väljendab arvamust kui Lobjakas loa annab.

Triibik
4 aastat tagasi

Miks peab kogu rahvas üldse teadma mõne tüübi puudest ? Normaalne inimene ei kirjutaks sellistest klounidest.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Tõesti, normaalne inimene ei kirjutaks!