0

ERR: Haapsalu piiskopilinnuses avatakse juunis keskaja muuseum

Lääne Elu

info@le.ee


Teisipäeval 90. sünnipäeva tähistanud Läänemaa muuseum avab juuni lõpus Haapsalu piiskopilinnuses uue keskaja muuseumi, vahendas ERRi uudisteportaal “Aktuaalset kaamerat”.

Ehitus- ja konserveerimistöödega on päästetud linnusehoone lagunemisest. Uuest, aasta ringi avatud muuseumist loodetakse Läänemaale olulist turismimagnetit, teatas ERRi Lääne-Eesti korrespondent Juhan Hepner.

Muuseumijuht Anton Pärn usub, et paari aastaga kasvab külastajate hulk 60 000 inimeseni aastas. Tema hinnangul on uue muuseumi näol tegemist olulise verstapostiga Lääne-Eesti turismi arengus.

“Meil on tehtud väga palju töid Kuressaares, meil on väga palju tehtud töid Pärnus ja kui nüüd heita pilk loode suunas, siis Haapsalu ja Haapsalu piiskopilinnus on olnud see veel viimane lihvimata teemant,” ütles Pärn.

Arhitektuurilahenduse autor on büroo KAOS Arhitektid ja ehitajaks AS Restor. Koos ekspositsiooniga maksavad kõik tööd kokku 5,5 miljonit eurot, millest ligi 3,2 miljonit tuli Ettevõtluse arendamise sihtasutuse toetusest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz