0

Lääneranna andis vabariigi aastapäeva puhul üle traktorid

BNS

Lääneranna vald loosib välja traktori T-150K. Foto: Wikipedia
Lääneranna vald andis üle traktori T-150K. Foto: Wikipedia

Lääneranna vald andis uutele omanikele kätte vanad traktorid, mis omavalitsuse elanike vahel välja loositi.

Loosimisel oli kaks mängureeglit: üks masin läks loosirattasse kõigi vallaelanike vahel, imikust raugani, ja teine otsis õnnelikku nende seast, kes olid end traktorite kinkimise kampaania väljakuulutamise järel mullu hiljemalt 31. detsembril valla rahvastikuregistrisse kandnud ja kellel on valla territooriumil tõepoolest kodu. Neid oli 48 meest, naist ja last, kes lisandusid rahvaarvult 5400 piiri ületanud omavalitsuse elanike hulka.

“Me ei teinud loosimisel vahet, kas traktori võidab naine, mees, noor või vana,” sõnas vallavanem Mikk Pikkmets. “Traktori omanikuks võinuks saada kas või imik, kui loosiga oleks nii läinud.”

Ei küsinud vallapealikud elanikelt sedagi, kes rahvast soovib traktorite loosimisel osaleda, vaid jätsid õhku väljavaate saada värskeks traktoriomanikuks igaühel, tahab ta siis traktorit või ei. Nõnda oleks võinud mängutraktori oma liivakastis tõelise vastu vahetada lasteaialaps või traktori omanikuks saada Lihulas linnakorteris küüsi lakkiv poepreili.

“Sülle langenud kingist loobuda võinuks alati,” pareeris vallavanem küsimuse, mida küüsi lakkinud neiu päevinäinud traktorihiiglasega peale hakanuks, kui loosiõnn nõnda määranuks. Tegelikkuses säästis fortuuna nii Lääneranna lapsi kui ka linnaneidiseid. Traktori said mehed. Üks neist tahtis jääda avalikkuse eest varjatuks, teine auhinnasaaja oli vanaema sünnitalus maakodu sisse seadnud Ivo Lobjakas.

Lääneranna vallal on veel neli nõukogudeaegset traktorimürakat. Neist kaks on omavalitsusjuhid lubanud panna oksjonile ja ülejäänud kaks jäävad edaspidigi appi valla taliteedelt lund lükkama.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz